УСПЕХ МАТЕМАТИЧАРА НАШЕ ШКОЛЕ

Ученица петог разреда Загорка Златић је након пролаза на општинском такмичењу из математике учествовала на окружном такмичењу које је одржано у ОШ „Свети Сава“ у Чачку и освојила је 3. место!

На окружном такмичењу је учествовала и ученица четвртог разреда Ђурђа Парезановић.

Честитке ученицама и наставнику математике Влајку Ристановићу и учитељици Јелени Самарџић!

УСПЕХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Ученица петог разреда Загорка Златић је освојила прво место на општинском такмичењу из историје које је одржано у ОШ „Мајор Илић“ на Кушићима и тиме стегла пласман на окружно такмичење из историје!

На истом такмичењу је учествовао и ученик осмог разреда Вукашин Радоњић који је такође освојио прво место и стекао пласман за даље такмичење!

Честитке ученицима и наставнику историје Милутину Станисавићу!

УСПЕХ УЧЕНИЦЕ ЗАГОРКЕ ЗЛАТИЋ

Ученица петог разреда Загорка Златић учествовала је на окружном такмичењу из Српског језика и књижевности и освојила 2. место! Честитке Загорки и наставници Маријани Принчевац!

ШКОЛА ПРИЈАТЕЉИЦА ПРИРОДЕ И ЖИВОТИЊА

Наша школа је добила захвалницу за учешће на конкурсу „Школа пријатељица природе и животиња“. Активност је реализована уз подршку наставника биологије Рада Перуничића и осталих наставника и ученика школе.

Loader
Loading…

EAD Logo
Taking too long?

Reload Reload document

|

Open Open in new tab

КЊИГА ГЛАВУ ЧУВА

Поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара, реализована је седма по реду акција ДШБС, како би се активности гласног читања заједнички реализовале у што већем броју школа и како би се указало на значај књиге, српског језика и школске библиотеке у раду са ученицима и наставницима. Слоган наше школе овог дана, позајмљен је из наслова публикације Књига главу чува. Симболизује учестало упућивање деце на то да је књига добра и корисна, непресушни извор задовољства и вештина, да се читањем обогаћује речник, повећава способност концентрације, проширују домети маште и подстиче креативност. Ученици и наставници наше школе су читали наглас стихове, цитате, делове омиљених књига и разговарали о прочитаном.

САВИНДАН У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас смо у нашој школи прославили школску славу-Светог Саву. Након освећења славског колача и обраћања наше директорке, ученици су извели пригодан програм за госте. Нека нам је на здравље и уз Божју помоћ!

ДАН ШКОЛЕ

Дана 15. децембра 2023. године смо прославили Дан школе! Битно је и неопходно да у овим изазовним временима останемо заједно, да славимо и поштујемо оне који су нас својом храброшћу задужили. Да се сећамо традиције и чувамо огњиште и колевку, да од старог не одлазимо а да ново не одбацујемо. СРЕЋАН НАМ ДАН ШКОЛЕ!

ДРУГ ДРУГУ ❤️

Према годишњем плану тима Црвеног крста којим руководи наставник биологије Раде Перуничић, одржана је радионица на тему „Друг другу“. Учитељице Јелена Самарџић и Данка Лишанин су на креативан начин обележиле дан. Ученици су један другом поклањали поклоне које су правили током часова Одељенске заједнице и Ликовне културе.

ИЗВЕШТАЈ ТИМА ЦРВЕНОГ КРСТА

Поводом 1. децембра а према годишњем плану Тима црвеног крста, наставник биологије Раде Перуничић је спровео активност и обележио наведени Дан против хива. Наставник је ученицима 7. и 8. разреда предочио шта је хив вирус, како се преноси и какве су мере заштите. Коришћени су пригодни наставни садржаји из уџбеника биологије за 8. разред. У договору са предметним наставником Једносменске наставе ученици ће направити пригодне хамере у циљу подизања знања у вези са полно преносивим болестима.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Као и сваке године, и ове године смо у нашој школи обележили међународни Дан толеранције. У два термина, са учитељицама Данком Лишанин и Јеленом Самарџић, као и са наставницом српског језика Маријаном Принчевац, имали смо прилику да одгледамо презентацију на тему дискриминације, као и да гледамо дечје учешће у једној игри улога која је имала за тему како се особе које нису прихваћене или имају неки инвалидитет тешко боре са тим, и како једна наша реч може бити тас на ваги да ли ће се оне осећати лоше или добро и шта у њима то може изазвати.
Такође смо разговарали са ученицима шта за њих значи дискриминација, прихватање и као и то да ли су они некад били жртве неприхватања од стране вршњака.

Међународни дан толеранције обележен је и у на часу грађанског васпитања код наставнице Јасмине Танкосић. Овим путем желели смо да пошаљемо поруку свим људима да заједно треба да градимо културу мира, толеранције и разумевања и да радимо на стварању толерантног друштва које уважава различитости и свима пружа једнаке шансе и могућности.