Заштитимо децу у саобраћају

1

У петак 16.09.2016. године, у нашој школи је одржано педавање од стране представника ПУ из Ивањице и представника Црвеног крста, на тему – Заштитимо децу у саобраћају. Посебан акценат је стављен на безбедност у саобраћају за ученике млађих разреда. Наглашене су грешке у саобраћају због којих деца најчешће страдају. Предавање је било веома корисно и поучно, а ученици су постављали много питања везаних за безбедност у саобраћају и тако показали велико интересовање за ову тему.

Родитељи-возачи, учините све за безбедност деце у саобраћају, јер сте за то одговорни и као родитењи и као возачи – порука је предавања.

Ученицима првог разреда подељене су од стране ПУ књиге под називом „ Пажљивкова правила у саобраћају “ , а од ЦК Србије – распоред часова.

Поштовање саобраћајних правила и прописа је веома важно да би учествовање деце у сабраћају било безбедно.

Пријем првака у новој школској години 2016/2017

У први разред Основне школе“Вучић Величковић“у Међуречју уписало се 6 ученика.Тим поводом у четвртак 01.септембра 2016.године организован је пријем првака.

Пригодан програм су припремили ученици млађих разреда.Садржај приредбе чиниле су музичке тачке,рецитације и драмски текстови.Приредби су присуствовали будући прваци,њихови родитељи,учитељи као организатори приредбе,наставници школе,као и директор школе Биљана Пивљаковић.

Ученици првог разреда распоређени су да наставу прате у комбинованом раду са ученицима IV разреда код учитељице Милке Радивојевић.Заједно са родитељима,будући прваци,провели су један час у учионици у којој ће учити.Тада су родитељи добили информације о уџбеницима,прибору и кућном реду школе.

Списак ученика првог разреда:

1.Величковић Андреа

2.Јевтовић Николина

3.Јовановић Филип

4.Мијаиловић Урош

5.Принчевац Огњен

6.Радоњић Вукашин

prijem-prvaka prijem-prvaka-2

Учешће ученика наше школе на Нушићијади 2016

И ове године,традиционално у нашем граду организован је фестивал Нушићијада под називом Премошћавања.Фестивал је трајао од 25.-28.08.2016.год.Ученици наше школе учествовали су у малој паради 26.08.2016.год.и костимирани шетали улицама.Парада се упутила од дечијег вртића у улици Наде Поповић,улицама Нушићијаде,до трга Милинка Кушића,где је у 11:00 отворена дечја сцена.

Ученици су,у пратњи својих родитеља,гледали представе „Цврчак и пријатељи“ и „Модерна црвенкапа“.Програм на дечијој сцени завршио се игром „Цртање на песку“.

otvaranje16paradaweb