ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ 19.11.2017.

У недељу ,19.11.2017.године ,у ОШ „Кирило Савић“ у Ивањици одржано је Општинско такмичење у шаху за ученике основних и средњих школа. Учествовали су ученици ОШ „Милинко Кушић“ ОШ „Кирило Савић“Ош „Сретен Лазаревић“ из Прилика ,ОШ „Светозар Марковић „из Ковиља ,Ош „Мајор Илић“ из Кушића,Ош „Милан вучићевић Зверац „Братљево, ОШ „Вучић Величковић „из Међуречја и ученици Гимназије.Ученици наше школе који су учествовали на такмичењу су Кристијан Ђорђевић ,5.разред,Петар Аџић 6.разред и Никола Величковић ,ученик 8.разреда.Такмичење се одиграло по систему бодовања ,сваки ученик је са сваким одиграо партију.Наш ученик Петар Аџић са освојених 5 бодова(5 победа)пласирао се на Окружно клубско такмичење у шаху које ће се одржати 2.децембра 2017 .године у Ивањици.

„Лето без бриге, проведи крај књиге“. Конкурс је организовало Друштво школских библиотекара Србије.

У среду, 15. новембра, у 12 часова у простору библиотеке „Владан Десница“ у Сава центру у Београду одржана је додела награда за ученике који су освојили прва три места на литерарном конкурсу под називом „Лето без бриге, проведи крај књиге“. Конкурс је организовало Друштво школских библиотекара Србије.

Ученик петог разреда наше школе, Кристијан Ђорђевић, освојио је прво место у категорији ученика од петог до осмог разреда.

Програм доделе награда обухватао је поздравну реч председнице Друштва Мире Меглић.

Након тога је уследила креативна радионица коју је водила Наташа Стојиљковић – библиотекар.

Награђене ученике поздравила је и књижевница Јасминка Петровић са којом су ученици и остали присутни имали прилику да разговарају.

Након обраћања чланова жирија уследило је читање првонаграђених радова у чему су слушаоци уживали. 
Ученик Кристијан Ђорђевић добио је три књиге и диплому, а наша школа је добила бесплатну годишњу чланарину.Додели награда присуствовала је и наставница српског језика и књижевности Милица Коларевић.

13.11.2017.године одржано је предавање на тему „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ“,фондација Тијане Јурић.

 

13.11.2017.године одржано је предавање на тему „Безбедност деце на интернету“,фондација Тијане Јурић.

Ово едукативно предавање је почело у 11 часова  у библиотеци у  ГИМНАЗИЈИ .Предавање су слушали и ученици осмог разреда наше школе,као и ученици других школа истог узраста. Поред презентације деца су учествовала и у дискусији на тему ИНТЕРНЕТА ,као и БЕЗБЕДНОСТИ на истом.Кроз пар краткотрајних филмова могли су да се информишу о безбедности при коришћењу различитих апликација, о  опасностима која прете на Интернету,као и случајевима истих у реалном животу. Предавање је било врло поучно,конкретно и веома едукативно .

Предавање је трајало до 12 часова.

У петак ,  10.новембра2017.године у ОШ „Сретен Лазареевић „у Приликама одржан је Меморијални турнир у стоном тенису“Марина Пејовић“

У петак ,  10.новембра2017.године у ОШ „Сретен Лазареевић „у Приликама одржан је Меморијални турнир у стоном тенису“Марина Пејовић“.Учествовали су ученици из разних школа општине Ивањица као и ученици ОШ „Јездимир Трипковић“ из Латвице.Из наше школе су учествовала два ученика осмог разреда Лука Вучетић и Никола Величковић.Такмичили су се у категорији дечака 7 и 8 разреда за коју је наступало 10 ученика.Након што су присутни наставници одредили парове извлачећи бројеве такмичење је почело.Оба ученика наше школе су однела убедљиву победу у првом колу такмичења ,чиме се Никола пласирао директно у полуфинале,док је Лука морао да одигра још један меч који је такође добио резултатом 2:0.Ученици наше школе су у полуфиналу одиграли међусобни меч у коме је Лука Вучетић био бољи без изгубљеног сета.У мечу за треће место Никола Величковић је изгубио од Игора Пејовића,Ученика ОШ „Сретен Лазаревић“ из Прилика и тако заузео 4 место,а Лука Вучетић је у финалу изгубио од Мирољуба Томића ,такође ученика школе из Прилика и тиме заслужио 2.место на овом турниру.Што се тиче осталих категорија ,Дарко Радовановић из ОШ“Јездимир Трипковић“из Латвице освојио је 1.место у категорији дечака до 6 разреда,а у истој категорији за девојчице прво место је заузела Маријана Бајовић из ОШ „Сретен Лазаревић“ из Прилика.У категорији девојчица 7 и 8 разреда 1.место је освојила Ана Зечевић из ОШ „Милинко Кушић“из Ивањице .Ученици су у сјајној атмосфери и пред публиком одиграли овај турнир у веома позитивном расположењу.

Општинско такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа одржано  03.11.2017.године

Општинско такмичење у стоном тенису за ученике основних и средњих школа одржано је у петак  03.11.2017.године у Гимназији у Ивањици .Ученици ОШ „Вучић Величковић“ из Међуречја учествовали су у категорији дечака екипно и појединачно .Екипа коју су чинили ученици осмог разреда Лука Вучетић и Никола Величковић у полуфинлу су се сусрели са екипом из ОШ „Милинко Кушић“из Ивањице .Победника је одлучио дубл меч у ком је екипа из Међуречја била боља.Након тога су у финалу изгубили од екипе ОШ „Сретен Лазаревић“из Прилика и тако заузели друго место .У категорији појединаца ученик 8 разреда Никола Радивојевић није се пласирао у финале ,јер је у полуфиналу изгубио од ученика из ОШ „Милинко Кушић“