Додела пакетића ученицима из социјално угрожених породица

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

У сарадњи са Црвеним крстом Ивањица – ученицима из социјално угрожених породица су и данас дељени новогодишњи пакетићи. Уз новогодишње пакетиће, Општина Ивањица је ученицима из социјално угрожених породица дала и ваучер у износу од 10.000 динара за куповину зимске гардеробе и одеће. Хвала Црвеном крсту Ивањица и Општини Ивањица на помоћи и сарадњи.Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

28.12.2017

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Данас је у нашој школи професор разредне наставе Марина Новаковић одржала час у одељењу првог и другог разреда на коме је извршена провера савладаности програма увођења приправника у посао. Петочлану комисију су чинили: председник Комисије, директор ОШ „Вучић Величковић“ – Биљана Пивљаковић, члан Стручног већа – професор разредне наставе, Злата Плавшић; стручни сарадник – педагог Драгана Караклајић; професор разредне наставе Славица Ћурчић и професор разреде наставе – ментор Милка Радивојевић. Комисија је дала закључак и мишљење да је кандидат, професор разредне наставе, Марина Новаковић, веома успешно савладала предвиђени програм и оценила час одличном оценом.

„ВУЛОВА НЕДЕЉА“пети дан ДАН ГЛУМЕ -ДАН ШКОЛЕ „Вучић Величковић“15.12.2017.

У петак, 15. децембра 2017. године, Даном глуме завршена је “Вулова недеља“ у којој смо целонедељним активностима обележавали Дан школе 2017. Данашњом представом која је почела тачно у 12 часова, ученици наше школе представили су своја глумачка умећа пред многобројном публиком: представницима локалне самоуправе, директорима образовних институција на територији општине Ивањица и многобројним другим поштованим гостима, родитељима, мештанима, колегама и ученицима наше школе.

На самом почетку програма, директорка школе, Биљана Пивљаковић, поздравила је све присутне госте и пригодно наградила ученике који су у протеклој години постигли изузетне резултате на пољу образовања.

Потом је предшколска група наше школе, под руководством васпитача Гордане Јелић, извела рецитал. Друга тачка нашег данашњег програма су били ученици петог разреда, Кристијан Ђорђевић и Огњен Аџић, који су се представили публици двема рецитацијама. Кристијан је рецитовао песму “Моја машта“, песника Драгомира Ђорђевића. Огњен је рецитовао “Није лако бити дете“ истог песника. У наставку програма, ученици осмог разреда су, под руководством професора музичке културе, Томице Брадића, извели мјузикл “Brick in the Wall“ према песми легендарне британске рок групе “Пинк Флојд“. Једна од најпознатијих протестних песама у историји, песма “Цигла у зиду“ је са мало речи урадила много. Главна јунакиња песме сања побуну јер је у школи малтретира учитељ. У немогућности да се обрачуна са својим угњетавачима, она око себе подиже зид, а учитељи представљају “само још једну циглу у зиду“. Потом су нам ученици шестог и седмог разреда, Јована Јевтовић, Милица Луковић и Петар Аџић изрецитовали песму чувеног руског песника, Сергеја Александровича Јесењина “Бреза“ на три различита језика – на руском, енглеском и српском. Чланови драмске секције наше школе, под руководством професора српског језика и књижевности, Милице Коларевић, извели су – потом – драмски приказ комедије нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића “Дугме“. Ученик 6. разреда наше школе, Дејан Маричић, глуми супруга а Милица Аџић, ученица 8. разреда, глуми његову супругу. Ученица 6. разреда, Јована Јевтовић, глуми ташту а Небојша Величковић, ученик 6. разреда, глуми таста. Милица Перишић, ученица 5. разреда, се – у овој драмској тачки – нашла у улози собарице. Под руководством професора музичке културе, Томице Брадића, ученици петог и шестог разреда извели су једну од песама из “Друге руковети“ Стевана Стојановића Мокрањца под називом “Јесам ли ти, Јелане“ уз инструменталну пратњу Милице Луковић, ученице 7. разреда. Након тога, ученици млађих разреда су извели драмски комад у коме су нам дочарали и приближили живот и рад Вучића Величковића – човека по коме је наша школа добила свој назив а који је рођен недалеко од места на коме се ми данас налазимо. У улози Вучића Величковића се нашао Георгије Маричић, ученик 4. разреда наше школе. Оно што је карактеристично за овај драмски комад јесте да су подаци изнети у њему аутентични и до сада необјављени а податке о свом ујаку нам је дао господин Душан Чакаревић лично. Тим наше школе који је задужен за културну и јавну делатност, захвалио се овом приликом на сарадњи и помоћи господину Чакаревићу. Захвалили смо се и Филипу Јелићу из Ивањице за изванредно нацртан портрет Вучића Величковића. На крају програма, чланови драмске секције наше школе, под руководством професора енглеског језика, Драгана Милоњића а у сарадњи са професором српског језика, Милицом Коларевић, и професором разредне наставе, Марином Новаковић, извели су драмску тачку под називом “Свадбени обичаји из јужне Србије“.

У споју музике, песме, глуме и игре а уз темпераментне и сетне тактове југа – покушали смо да приближимо и дочарамо обичаје једног од најрадоснијих тренутака у животима свих нас – свадбе.

На крају програма, водитељи су се захвалили свим присутнима и рекли да су нам својим доласком данас указали посебну част. Заказали смо следеће виђање за тачно годину дана – на истом овом месту како би обележили, верујемо, још једну успешну годину у животу и раду наше школе.

„ВУЛОВА НЕДЕЉА“ четврти дан ДАН СПОРТА 14.12.2017.

Још један активан и забаван дан за ученике ОШ ,,Вучић Величковић“ из Међуречја. ,,Дан спорта“ као четврти у низу активности поводом обележавања ,,Вулове недеље“. Ученици Кристијан Ђорђевић(5. разред), Милош Луковић (6. разред), Милица Луковић (7. разред) и Бојана Вукотић(8. разред) одабрани су да направе своје четворочлане екипе, не знајући о ком спорту је реч. Наставник физичког васпитања Јасмина Мићић, поставила им је терен за хокеј на сувом. Учитељице су одредиле и две екипе ученика млађих разреда. Једну екипу су чинили ученици 1. и 4. разреда, а другу ученици 2. и 3. разреда и управо њиховим надметањем је такмичење почело. Победу је однела екипа ученика 1. и 4. разреда. Након тога одигране су две полуфиналне утакмице, између Кристијанове и Милошеве екипе и између Милицине и Бојанине екипе. Финале је одиграла Кристијанова против Бојанине екипе, где је Бојанина екипа била убедљиво боља. Чланови победничке екипе су Бојана Вукотић као капитен, Никола Величковић и Лука Вучетић, ученици 8. разреда и Огњен Аџић, ученик 5. Разреда.

„ВУЛОВА НЕДЕЉА“-трећи дан ДАН КУЋНИХ ЉУБИМАЦА 13.12.2017

Поводом обележавања „Вулове недеље“ у ОШ „Вучић Величковић“из Међуречја реализован је Дан кућних љубимаца.У присуству свих ученика школе ,колега ,директора ,педагога,представљено је неколико љубимаца.Душан Ристић нас је упознао са псом Медом,који је чекајући држење провео читав дан испред школе.Дуле нам је испричао како има још једног пса и зеца,који су добри другари..Небојша Величковић је представио свог плавог папагаја Микија,а Никола Радивојевић белог голуб Радоја.Ученица ОШ „Милинко Кушић „Ивана Савић била је наш гост ,а са собом је повела мачка Мила.Након дружења са овим крзненим и пернатим другарима,кроз причу смо и упознали Георгијеву веверицу Небојшу,који воли слаткише,Вукашиновог пса Панту ,који чува кокошке од лисица ,као и Кристијановог ,Дарковог и Милетиног пса.

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Основна школа „ Вучић Величковић“ Међуречје                                                                                 

Наставник: Раде Перуничић

Предмет: Биологија

Одељење: пето

Наставна јединица: Изоловање хлорофила из листа

Тип часа: Вежба

Датум: 13.12.2017. године

Током часа педагогу школе  био је доступан материјал: припрема за час, годишњи, месечни планови, дневник рада и педагошка свеска.Час је био подељен на : уводни, главни и завршни део часа.Ток часа: у  уводном делу часа  обновљени су садржаји, физиолошких процеса код биљака.Јасно су истакнути циљеви часа. Током главног дела часа : Текстуални део  вежбе инструкције за рад ученици су добили отштампано као прилог. Ученицима је дијалошком методом објашњена вежба.

 Након инструкција ученици су приступили раду –вид истраживачке методе уз помоћ наставника.Ученици су током рада  овладали лабораторијским техникама и правилним руковањем прибором. Ученик Кристијан Ђорђевић оцењен је оценом 5, јер је дао  закључак и циљ вежбе.

У завршном делу часа  наведени ученик је уз помоћ наставника дефинисао појам хроматографије.

Мишљење наставника: Ученици су у потпуности испунили све  стандарде наведене у припреми, препорука за даљи рад, више истраживачких и лабораторијских радова. Час је успешно реализован.

Часу су присуствовали:

 педагог-Драгана Краклајић

професор физичког васпитања  Јасмина Мићић

наставник математике Влајко Ристановић

наставница физике Санела Митровић

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

У уторак 12.12.2017.године у ОШ „Кирило Савић“ одржано је општинско такмичење у одбојци за ученике основних и средњих школа. На такмичењу су учествовали ученици ОШ“Вучић Величковић „из Међуречја,ОШ „Сретен Лазаревић „из Прилика ,ОШ“Милинко Кушић“ и ОШ „Кирило Савић“из Ивањице ,ученици Гимназије и Техничке школе .Такмичење је почело надметањем тимова девојчица из ОШ“Милинко Кушић“и ОШ“Кирило Савић“.Победу је однела екипа ОШ“Милинко Кушић“.Наредни меч се одиграо између женских екипа основних школа из Међуречја и Прилика,где су биле боље ученице ОШ „Сретен Лазаревић“.У категорији дечака екипа из Ош“Кирило Савић“директно су се пласирали у финале ,а своје снаге су одмерили ученици ОШ „Милинко Кушић“и ОШ „Вучић Величковић“,а бољи су били ученици ОШ“Милинко Кушић“.Након финалних мечева пролаз на виши ранг такмичења обезбедиле су девојчице ОШ „Сретен Лазаревић“из Прилика и дечаци ОШ „Кирило Савић“ из Ивањице.У обе категорије средњошколаца,даље су прошли ученици Гимназије.

„ВУЛОВА НЕДЕЉА“ други дан-ДАН КЊИГЕ 12. децембар 2017. године

 

У склопу активности везаних за обележавање “Вулове недеље“, у уторак – 12. децембра 2017. године обележен је Дан књиге.

Дан књиге је обележен у оквиру редовних часова српског језика а радионице је водила професор српског језика Милица Коларевић која је ученицима, још једном, скренула пажњу колико је важно свакодневно читати и дружити се са књигом.

Ученици су, потом, причали о својој омиљеној књизи, тј. књизи која је оставила најјачи утисак на њих. Ученици млађих разреда су највише очарани бајкама: “Пепељуга“, “Црвенкапа“, “Чардак ни на небу ни на земљи“ као и романом “Бела грива“, док су се ученици старијих разреда определили за нешто озбиљније штиво домаће али и светске књижевности.

„ВУЛОВА НЕДЕЉА“-први дан „ДАН ПЛЕСА“ 11.12.2017.

„Даном плеса“у ОШ „Вучић Величковић“ почеле су активности поводом обележавања дана школе .Прва у низу била је обука ученика плесова „Ча ча ча“ и „Румбе“Поред добре забаве ,ученици су успешно савладали кораке ,показали задовољство и добре сарадничке односе.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

У суботу ,2 .децембра 2017.године одржано је регионално такмичење у шаху у хотелу „Парк“у Ивањици .Учествовало је око 50 ученика основних и средњих школа из Пожеге,Ариља,Ужица,Нове Вароши ,Бајне Баште и Ивањице.Из ОШ „Вучић Величковић“из Међуречја на такмичењу је учествовао ученик шестог разреда Петар Аџић.Од седам мечева које је одиграо остварио је 3 победе,што није било довољно да се пласира на виши ранг такмичења,али је самим учешћем на овако озбиљном надметању постигао велики успех.Такмичење је прошло у добром рсположењу и великом ангажовању ученика да одиграју и своје тешке партије.