ОБЕЛЕЖЕНА СТОГОДИШЊИЦА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У МЕЂУРЕЧЈУ (1921-2021)

Ове школске године, 15. децембра, пригодним програмом обележен је велики јубилеј у нашој школи – сто година њеног постојања. На самом почетку овог дана уследила је свечана академија у којој су учествовали ученици свих разреда. У уводном делу представили су се ученици старијих разреда драмском тачком „Писци у Међуречју”. Уследиле су музичке тачке ђака: „Чоколада”, „Шта ћу сад да радим” и „Ногице”, у пратњи наставника музичке културе. Ученици старијих разреда представили су се и драмском тачком „Избирачица”, по тексту Косте Трифковића, док су млађи разреди извели музичке тачке „Мајмунски плес” и „Једино другарство нема крај”. Након завршене свечане академије присутнима се обратила директорка Биљана Пивљаковић, поздравивши све госте. Том приликом уручила је награде наставницима: Јасмини Танкосић, Јелени Самарџић, Славици Ћурчић, Драгану Милоњићу и Томици Брадићу, шефу рачуноводства Марији Стаменић и помоћном раднику Драговану Ћериману.

Директорка је похвалила све наставнике који су учествовали у уређењу школског простора, а посебно наставника енглеског језика Драгана Милоњића, који је приредио монографију поводом сто година школе.

Свим ученицима наше школе подељени су пакетићи, донација Црквене општине Ивањица, чији је старешина Ненад Бајић, а од школе су добили прибор.

Након завршеног свечаног дела академије присутни су имали прилику да обиђу школски простор и учионице у којима су изложене награде и успеси из минулог периода, дечји радови са наставних и ваннаставних активности, попут пројекта „Обогаћен једносменски рад”, који је координирала наставница Санела Митровић. Потом су гости су позвани на послужење. Овај јубилеј у нашој школи су медијски пропратили представници „Инфолиге”.

За предивне фотографије са овог великог јубилеја велику захвалност дугујемо колеги Ивану Петровићу! Хвала!

У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ НАШЕ ШКОЛЕ У ЦРВЕНОЈ ГОРИ

… када се забеле врхови Јавора и Мучња у кратким и хладним децембарским данима а снег завеје нашу малу школу у Црвеној Гори, то је знак да су и новогодишњи празници близу.

Ученица трећег разреда издвојеног одељења наше школе у Црвеној Гори ЈОВАНА ЗАРИЋ и њена учитељица МИЛКА РАДИВОЈЕВИЋ су на један креативан и весео начин дочарале предстојеће празнике – радујући им се.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 3. децембра 2021. године, стручни сарадник – педагог у нашој школи АНЂЕЛА РАДОВИЋ обележила је са ученицима млађих разреда Међународни дан особа са инвалидитетом.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се сваке године 3. децембра са циљем да се промовише пуно и равноправно учешће особа са инвалидитетом у друштву.

На данашњој радионици, ученици су писали и цртали поруке особама са инвалидитетом и вежбали једноручну прсну азбуку.

ОДРЖАНЕ РАДИОНИЦЕ О ВИРУСУ КОРОНА И ДЕЧЈИМ ОСЕЋАЊИМА У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 1. децембра 2021. године, стручни сарадник – педагог у нашој школи АНЂЕЛА РАДОВИЋ одржала је радионице у вези са вирусом корона и дечјим осећањима у млађим разредима. Деца су уживала у разговору и времену проведеном са педагогoм.