ДРУГО МЕСТО ЗА УЧЕНИЦУ СЕДМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ МИЛИЦУ САВИЋ НА МЕЂУНАРОДНОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ „МЛАДИ ЧУВАРИ СРПСКЕ НАРОДНЕ КУЛТУРЕ”

Управни одбор Удружења „Чувари дела Вука Караџића” и град Чачак објавили су ове школске године литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа „Млади чувари српске народне културе”.

Право учешћа на конкурсу имали су ученици основних и средњих школа у земљи и иностранству који пишу на српском језику и ћирилици. Конкурс се реализовао за три узрасне категорије:

први циклус образовања – од првог до четвртог разреда основне школе;

други циклус образовања – од петог до осмог разреда основне школе;

трећи циклус образовања – средња школа.

Ученица седмог разреда, Милица Савић учествовала је на овом конкурсу и освојила друго место у категорији ученика од петог до осмог разреда. У Градској библиотеци у Чачку је у петак, 10. децембра, у Великој сали одржан свечани програм доделе награда најуспешнијим учесницима овог конкурса.

Ученица није присуствовала додели награда јер је била спречена због здравствених разлога, па су организатори такмичења послали на школску адресу. Честитамо нашој ученици на успеху!

Чија ме реч греје?

Када сам тужна, сетна и сама

када ми се бриге јуре по глави,

постоји неко скоро као мама

чија реч ме врати на пут прави.

Увек када чујем њен глас мио

зебња срце ми напусти.

И ма колики проблем био

све се тада низ воду пусти.

Кад се нервозна из школе вратим

због оцене, друштва или из хира,

у загрљај топли ја навратим,

ту је моја сигурна оаза мира.

Моје тајне чува, као да су свете,

некима од њих се слатко насмеје…

Каже ми да сам и ја њено детењена реч ме увек огреје.

Много сам срећна што тетку имам,

сенка ме њена у стопу прати.

Увек ћу савет од ње да примами љубав за љубав да јој вратим.

Милица Савић , 7. разред

Браво за Милицу и њену предметну наставницу српског језика и књижевности МИЛИЦУ БАШИЋ! Свака част!

ШКОЛА У КОМАДИНАМА 1967. гoдине

На фотографији су сва четири разреда: први разред осамнаест ученика, други и трећи разред по пет а четврти разред десет ученика. Учитељица: КАТАРИНА ВУЛОВИЋ.

Велику захвалност за ову фотографију дугујемо МИЛАНУ ЛИШАНИНУ! Хвала!

ЈЕДНА ОД РЕТКИХ ФОТОГРАФИЈА ФОЛКЛОРНЕ СЕКЦИЈЕ КОЈУ ЈЕ У НАШОЈ ШКОЛИ НЕКАДА ВОДИО НАСТАВНИК РАЗРЕДНЕ НАСТАВЕ СТЕВАН АВРАМОВИЋ.

НА ФОТОГРАФИЈИ СУ УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ 1967. – ШКОЛСКЕ 1978 / 1979. ГОДИНЕ.

Велику захвалност за ову фотографију дугујемо ПЕРИЦИ МАРИЧИЋУ! Хвала!

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ НА БОЖИЋНОЈ ЧАРОЛИЈИ ЗА НАЈМЛАЂЕ И ХУМАНИТАРНОМ БАЗАРУ

Данас, 3. јануара 2022. године, ученици наше школе су под руководством својих наставника: САНЕЛЕ МИТРОВИЋ, ЈЕЛЕНЕ САМАРЏИЋ, СЛАВИЦЕ ЋУРЧИЋ, ДАНКОМ ЛИШАНИН, ЈАСМИНЕ ТАНКОСИЋ, МИЛЕНЕ ТАНАСИЈЕВИЋ и МИЛКЕ РАДИВОЈЕВИЋ узели учешће на Божићној чаролији за најмлађе и хуманитарном базару са два штанда. На једном од штандова били су изложени радови и пројекти које су ученици реализовали на часовима једносменске наставе уз асистенцију своје наставнице САНЕЛЕ МИТРОВИЋ а на другом штанду, ученици су се представили својим радовима које су радили на часовима предметне и разредне наставе – са својим наставницама: ЈЕЛЕНОМ САМАРЏИЋ, ДАНКОМ ЛИШАНИН, МИЛКОМ РАДИВОЈЕВИЋ, ЈАСМИНОМ ТАНКОСИЋ и ВАЊОМ МАРИЧИЋ.

Ова манифестација је организована под руководством Општине Ивањица а у сарадњи са дечијим вртићима, школама и Црвеним крстом а биће одржана у периоду од 3. до 4. јануара 2022. године, од 10 до 14 часова, у центру града.

Штандови са предивним радовима вредне дечице, наставника, васпитача и родитеља биће постављени у главној градској улици где ће суграђани моћи да оставе добровољне прилоге за децу лошијег материјалног статуса и на тај начин им улепшају 2022. годину.

За најмлађе суграђане локална самоуправа организује концет групе ,,Duo di Maggiore“ 3. јануара у 12 часова, а 4. јануара дружење са аниматорима од 10 до 14 часова.Како ученици тако и наставници уживали су на данашњој хуманитарној манифестацији.