ДОНАЦИЈА ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА ,,ПУНИШИЋИ“ д.о.о. ИЗ ИВАЊИЦЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ

Привредно друштво ,,Пунишићи“ д.о.о. из Ивањице донирало је, као и претходних година, материјална средства за реализовање ђачке екскурзије за ученике наше школе који су остварили запажене резултате на општинским и регионалним такмичењима.

Овом приликом им се захваљујемо на донацији и одличној сарадњи коју имамо годинама уназад. Хвала много!

НАГРАДЕ ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ НА 13. КОНКУРСУ ЗА НАЈЛЕПШУ ДЕЧЈУ ПЕСМУ КОЈИ ЈЕ РАСПИСАО ДОМ КУЛТУРЕ У ИВАЊИЦИ

Дом културе у Ивањици ове године је расписао тринаести Конкурс за најлепшу дечју песму. На конкурсу су имали право да учествују ученици ивањичких основних школа. Конкурс је трајао до краја фебруара, а тема радова је била слободна. Две ученице наше школе награђене су на овом конкурсу и данас су у пратњи својих наставника присуствовале додели награда у Плавој сали Дома културе.

Загорка Златић, ученица 3. разреда освојила је прво место у категорији ученика од 1. до 4. разреда, док је Милица Савић, ученица 7. разреда освојила 2. место у категорији ученика од 5. до 8. разреда.

Литерарне радове ученика прегледао је селектор конкурса, професор српског језика и књижевности Урош Ћурчић. Он је одабрао три награде за нижи узраст од 1. до 4. разреда и три награде за старије основце од 5. до 8. разреда. Уз награђене, одабране су и песме за објављивање у зборнику Пупољци.

22. мај – Међународни дан биодиверзитета – обележен у нашој школи

Биодиверзитет или биолошка разноликост подразумева свеукупну разноврсност свих живих бића на Земљи. Овај појам обухвата разноликост гена – генетички диверзитет, али и разноликост врста – специјски диверзитет и екосистема – екосистемски диверзитет. У доба интензивних људских утицаја на природу и самим тим на биодиверзитет, веома је важно подизати свест људима о овој битној теми.

Међународни дан биодиверзитета се традиционално одржава већ двадесет и једну годину, при чему се сваке године обележава под различитим слоганом. Сваки слоган у центар пажње за ту годину ставља одређену тему којој ће дан бити посвећен. Неке од тема које су претходних година биле представљене су: биодиверзитет шума, климатске промене, одрживи туризам, биодиверзитет мора, биодиверзитет острва, храна, вода и здравље за све и многе друге. 

Међународни дан биодиверзитета ове године подсећа људе да је биодиверзитет основа нашег опстанка на Земљи и да ослонац за бољу будућност треба да тражимо управо у његовом очувању и опоравку. Међународни дан биодиверзитета ове године ставља у фокус и глобални оквир за биодиверзитет, који представља стратешки план за спровођење различитих активности које за циљ имају промену односа човечанства према биодиверзитету и желе да осигурају да до 2050. године „живимо у хармонији с природом“. Глобални оквир за биодиверзитет ће бити тема преговора који се одржавају у октобру 2021. године. Циљ преговора је, између осталог, коначна ревизија овог документа, након чега ће бити организована Конференција УН о биодиверзитету на којој ће глобални оквир за биодиверзитет бити и званично усвојен.

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ВАСКРШЊУ ЧЕСТИТКУ НАШИМ ПРЕДШКОЛЦИМА

Данас, 20. маја 2022. године, додељене су награде за најбољу васкршњу честитку нашим предшколцима.

Браво за наше најмлађе и њихову васпитачицу БРАНКУ БОШЊАКОВИЋ!

,,СА ПРИРОДОМ НА ТИ“ У ПРВОМ И ДРУГОМ РАЗРЕДУ НАШЕ ШКОЛЕ

Ученици I и II разреда су се, са учитељицом ЈЕЛЕНОМ САМАРЏИЋ, прикључили акцији ,,С природом на ти“, у организацији Савеза учитеља Републике Србије.

Школски час је реализован на оближњој ливади с циљем упознавања ове животне заједнице и уочавања њеног значаја.

НАШИ УЧЕНИЦИ НА ДОДЕЛИ НАГРАДА ПОВОДОМ ТРАДИЦИОНАЛНОГ КОНКУРСА ЦРВЕНОГ КРСТА ,,КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

Данас, 11. маја 2022. године четири ученика наше школе присуствовала су додели награда поводом традиционалног конкурса Црвеног крста Крв живот значи.

Захвалнице за учешће на овом конкурсу добили су Тијана Главинић, Ђорђе Главинић и Јулијана Богдановић у категорији ликовних радова и Урош Мијаиловић у категорији литерарних радова, као и њихови предметни наставници.

Посебна захвалницу је добила наша школа због активног учешћа у промоцији и неговању хуманих вредности.

ТРЕЋЕ МЕСТО НА ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ ,,СЕЛО МОЈИХ ПРЕДАКА“ ЗА УЧЕНИЦУ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ ЗАГОРКУ ЗЛАТИЋ

У недељу, 8. маја 2022. године, у Дому културе у Бресници, одржана је свечана додела диплома поводом литерарног конкурса „Село мојих предака“ који је расписала ОШ ,,Ђенерал Марко Ђ. Катанић“ поводом великог јубилеја – осам векова Бреснице (1222-2022).

Ученица трећег разреда наше школе ЗАГОРКА ЗЛАТИЋ освојила је 3. место на литерарном конкурсу.

Честитамо Заги и њеној предметној наставници ДАНКИ ЛИШАНИН!

Браво! Свака част! 👏