ДАН ХРАНЕ

Поводом Дана хране, 16. 10.2023. године у нашој школи је спроведена пригодна радионица на којој су ученици од 1. до 8. разреда од стране наставника биологије Рада Перуничића упознати са пирамидом исхране и правилним распоредом намирница.

Наставник биологије је истакао и важност редовне исхране, број оброка, као и значај ужине. Ученици старијих разреда исказали су своја знања из биологије и учествовали у дебати. Наставница хемије Милка Ћериман је већи акценат ставила на неправилну исхрану и последњи сегменат пирамиде исхране, употреба слаткиша као и масти.

Ученици 8. разреда су дали свој допринос у разговору. Учитељица Данка Лишанин је припремала воће, учешће су дале и учитељица Јелена Самарџић, наставница ликовне културе Јасмина Танкосић као и наставница српског језика Маријана Принчевац.

ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

У оквиру Тима Црвеног крста, наставник биологије Раде Перуничић обележио је Дан менталног здравља. Са ученицима се водила дебата на тему менталног здравља и како га очувати и шта је важно за ментално здравље. Садржаји су повезани са наставним сазнањима из биологије, из области Човек и здравље, и са обукама др Ранка Рајевића. Ученицима су дате препоруке којих би требало да се придржавају у циљу бољих резултата у учењу и очувања здравља.

ПЕТИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Последњег, петог дана дечије недеље прваци су примљени у Дечији савез.

Одржан је ликовни/литерарни конкурс на тему „Велико срце деце Србије“, као и спортске активности.
Затварање Дечије недеље је обележено пуштањем балона са порукама другарства.

ЧЕТВРТИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Поводом обележавања Дечије недеље, 5. октобра 2023. године, ученици млађих разреда су присуствовали извођењу балетско-кловновске представе „Чистоћа је пола здравља“, која је на тему екологије. Представа обилује комичним ситуацијама, те је овај духовит и поучни позоришни комад изазвао велико одушевљење, смех и радост међу ђацима.

За то време, ученици старијих разреда су уживали уз песму и гитару на мини концерту наставника музичке културе у школском дворишту.

ТРЕЋИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

На средини Дечије недеље ученици наше школе су желели да пошаљу поруке другој деци и то папирним бродовима. Свако је имао жељу или неку своју замисао коју је желео да подели са својим вршњацима и другарима. Са својим наставницима направили су бродове од папира и на њима написали поруке. Бродиће су пустили низ реку у близини школе. На тај начин они су желели да се повежу и да тако буду једно велико делије царство и жила куцавица неких будућих генерација. Јер, од њих ништа вредније немамо!

ДРУГИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Другог дана Дечије недеље дошла је до изражаја дечија жеља за стварањем, како ликовним тако и литерарним. Деца су показала све своје скривене дечије таленте.
Као што слоган и каже – показали су да имају велико срце! Цртали су на изрезаним срцима од шперплоче, сами и у пару. Најбољи радови су награђени.
Маштовитост није изостала ни код оних који су се литерарно изразили. Писали су на задату тему о томе шта желе другој деци и својим другарима, у прози и у стиху. И њих очекују награде!

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ХИГИЈЕНА ПРОСТОРА И ЛИЧНА ХИГИЈЕНА

У оквиру тима Заштита животне средине а у оквиру првог дана Дечије недеље спроведено је предавање на тему: Хигијена простора и лична хигијена. Током редовних часова биологије прочитан је пригодан текст преузет са Института за јавно здравље, Др Милан Јовановић Батут у Београду.
https://www.zdravlje.org.rs/index.php/aktuelne-vesti/108-bolesti-prljavih-ruku.
На предавању ученицима је предочена важност хигијене простора, радних површина као и редовно проветравање просторија. Пре оброка демонстративно а уз помоћ схема које се налазе поред умиваоника ученицима је показано исправно прање руку.
Предавање је одржао наставник биологије Раде Перуничић.

ПРВИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Данас је у нашој школи свечано отворена Дечија недеља. Представљени су садржаји и циљеви Програма активности Дечије недеље.
Одржана је ликовно – креативна радионица (шарање кредама у боји у школском дворишту).