МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Као и сваке године, и ове године смо у нашој школи обележили међународни Дан толеранције. У два термина, са учитељицама Данком Лишанин и Јеленом Самарџић, као и са наставницом српског језика Маријаном Принчевац, имали смо прилику да одгледамо презентацију на тему дискриминације, као и да гледамо дечје учешће у једној игри улога која је имала за тему како се особе које нису прихваћене или имају неки инвалидитет тешко боре са тим, и како једна наша реч може бити тас на ваги да ли ће се оне осећати лоше или добро и шта у њима то може изазвати.
Такође смо разговарали са ученицима шта за њих значи дискриминација, прихватање и као и то да ли су они некад били жртве неприхватања од стране вршњака.

Међународни дан толеранције обележен је и у на часу грађанског васпитања код наставнице Јасмине Танкосић. Овим путем желели смо да пошаљемо поруку свим људима да заједно треба да градимо културу мира, толеранције и разумевања и да радимо на стварању толерантног друштва које уважава различитости и свима пружа једнаке шансе и могућности.

ДАН ПРОТИВ ШЕЋЕРНИХ БОЛЕСТИ

Данас, 14. новембра, у нашој школи је обележен Дан против шећерних болести.

Наставник биологије Раде Перуничић одржао је предавање ученицима са циљем превенције од настанка шећерних болести а у вези са правилном исхраном.

Материјал је преузет са Института Батут.