Прослава Светог Саве

И ове године, пригодним програмом обележена је школска слава – Савиндан.  Светосавска приредба почела је у 10 сати свечаном Химном Светом Сави.

Присуствовали су јој родитељи, наставници, ученици наше школе, шеф дописништва РТС-а у Чачку  Силвија Пашајлић као и представници локалне самоуправе Владимир Бојановић и Момчило Митровић који су и увеличали светосавско расположење.

Програм приредбе отворили су ученици вдитељи читајући пригодне текстове о Светом Сави, а након тога је уследило ломљење славског колача, након чега се обратила и директорка школе, Биљана Пивљаковић.

Програм приредбе био је шаролик. На самом почетку представили су се предшколци рецитујући песме о Светом Сави. Након тога,  на сцени су се нашли ученици од првог до четвртог разреда који су наступали појединачно и групно. Сви су настојали да буду што гласнији и разговетнији  како би одали почаст Светом Сави.

Своје глумачке таленте на сцени су показали ученици млађих и старијих разреда. Ученици другог и трећег разреда извели су драмску тачку „ Свети Сава помаже деци“. Ученици петог разреда извели су драматизацију народног предања о Светом Сави под називом „ Свети Сава помаже сиромашној породици“. Дочарали су лепоту наше традиције и  српске културе занимљивим костимима,  сценским наступима, игром и музиком.

На сцени смо поред рецитација видели и драматизацију легенде „ Свети Сава и удаваче “ у изведби ученика седмог и осмог разреда. Лепоту песме „ Балада о три сина “ на руском језику пренела нам је ученица Милица Аџић, а онда смо чули и певање ученика првог и четвртог разреда на енглеском језику кроз песму „ Look at me“.

Програм приредбе затворен је тачком фолклора „ Игре из Шумадије“.

Публика је на крају приредбе учеснике поздравила аплаузом. Директорка школе, на крају приредбе  још једном честитала свим ученицима славу.

Proslava Svetog Save