ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

 

Image result for шаховска табла и фигуре

Општинско такмичење у шаху -03. марта 2018. године у нашој школи.

ОШ “Вучић Величковић“ у Међуречју биће домаћин општинског такмичења у шаху школске 2017 / 2018. године које ће се одржати 03. марта 2018. године са почетком у 10 часова.

У нашој школи је од школске 2017 / 2018. године, шах уведен као обавезни изборни предмет у петом разреду.

УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ -„ЗНАЊЕМ КРОЗ ЕВРОПУ“

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

The Importance of Being Multilingual!

ОШ “Вучић Величковић“ Међуречје узеће – у мају месецу – учешће у пројекту немачко-аустријско културно едукативног центра “Willkommen“ под називом “Знањем кроз Европу”.

Узимањем учешћа у овом пројекту, наша школа жели да допринесе популаризацији учења страних језика на основношколском узрасту, да допринесе умрежавању и међусобној сарадњи основних школа, да успостави сарадњу основних школа са удружењима грађања а у циљу јачања цивилног друштва, да допринесе размени знања и добре праксе из наставе страног језика, да допринесе развијању свести код деце о важности поседовања језичких компетенција а награђени ученици ће имати прилику да се упознају са културним и историјским баштинама аустријске престонице културе.Тестирање из енглеског језика ће се реализовати у свим школама партнерима 19. маја 2018. у периоду од 9 часова до 10 часова.Након реализовања тестирања, тестови се шаљу на адресу немачко-аустријског културно едукативног центра “Willkommen“. Резултати ће бити објављени у року од 15 дана и писменим путем послати на мejлове школа партнера.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ -СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

 

ОШ „Вучић Величковић“ Међуречје ће, и ове године, бити школа-домаћин општинског такмичења из страних језика.

Општинско такмичење из страних језика биће одржано 03. марта 2018. године.

Такмичење из енглеског језика почиње у 12 часова, док у 14 часова почиње такмичење из руског – односно – француског језика.

Такмичење из страних језика се организује само за ученике осмог разреда (након осме, односно четврте, година учења страног језика).

Новина у пропозицијама такмичења од ове школске године јесте да школа на општински ниво такмичење може да пошаље само по једног ученика из одељења – односно, на општински ниво такмичења иде онолико ученика колико школа има одељења осмог разреда.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

Ученик шестог разреда наше школе, Петар Аџић, се на данашњем општинском такмичењу из математике – на коме су учествовала 32 такмичара – а у јакој конкуренцији ученика шестог разреда – нашао на самом врху листе и заузео 6. место.

Честитамо Петру и његовом предметном наставнику, Влајку Ристановићу, на постигнутом успеху на општинском такмичењу из математике.

Честитамо и ученику трећег разреда наше школе, Дарку Богдановићу, и његовој предметној наставници, Данки Лишанин, на учешћу и постигнутом солидном резултату на општинском такмичењу из математике!

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ“ПРЕВЕНЦИЈА И ЗАШТИТА ДЕЦЕ ОД ОПОЈНИХ ДРОГА И АЛКОХОЛА“

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Данас, 22. фебруара 2018. године, током редовних часова одељенских старешина четвртог и шестог разреда, представник полицијске станице Ивањица, Дарко Главинић, одржао је предавање на тему „Превенција и заштита деце од опојних дрога и алкохола.“ Деца су активно учествовала у предавању постављајући питања.

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

 

ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Поводом обележавања Мађународног дана матерњег језика, 21. фебруара, у Основној школи „ Вучић Величковић “ у Међуречју реализоване су  активности како би се обележио овај дан.Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Овогодишњи слоган наше школе гласио је : „ Нећу да питам, нећу да молим, хоћу да читам зато што волим“.Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

У договору школског библиотекара са учитељицама млађих разреда и наставником српског језика организован је заједнички час за све ученике. Разговарали смо о лепоти матерњег језика , писмености и значају културе уопште. Читали смо наглас стихове, цитате и омиљене делове књига и говорили о прочитаном.Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Језик и култура поред традиције, обичаја и религије, пресудни су у стварању и очувању идентитета једног народа. Зато нам је и био циљ да ученике подсетимо на то.

 

Оглас за прикупљање понуда за огрев

ОСНОВНА ШКОЛА ,,ВУЧИЋ ВЕЛИЧКОВИЋ“

МЕЂУРЕЧЈЕ

                           ОБАВЕШТАВА заинтересоване понуђаче, да ће до 28.02.2018.год., до 12,оо часова, прикупљати понуде за испоруку огревног буковог-церовог дрвета (метарске  ,,цепанице“).

У понуди навести:

  1. Цену за м³
  2. Услове плаћања
  3. Рок испоруке

Понуде слати поштом на адресу школе, или их непосредно предати у секретаријат школе, у затвореним ковертама, са назнаком ,,ПОНУДА ЗА ИСПОРУКУ ОГРЕВА – НЕ ОТВАРАЈ“.

Отварање пристиглих  понуда ће бити у  28.02.2018.год. у12,15 часова.

УСЛОВИ ЗА ПРИХВАТАЊЕ ПОНУДЕ:

  1. Дрва морају бити сложена (,,уметрена“) на школском плацу, где ће се и вршити квантитативни и квалитетни пријем од стране школске комисије
  2. За испоруку се подразумевају, квалитетне, метарске букове или церове ,,цепанице“ у свему по стандарду за огревно дрво
  3. Потребна количина 80м³
  4. Рок испоруке најкасније до 10.05.2018.год.

ПОЗИВ за достављање понуда

Конкурсна документација

                                                                                                  СЕКРЕТАР ШКОЛЕ

                                                                                                              ___________________

                                                                                                             ЈОВАН ДРАГИЋЕВИЋ