НАША ШКОЛА НА ШЕСТОМ САЈМУ (ПРЕД)ШКОЛСКОГ ИЗДАВАШТВА МОРАВИЧКОГ ОКРУГА 2018

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Дана, 27. априла 2018. године, у просторијама ОШ “Кирило Савић“ у Ивањици у периоду од 15 часова до 17 часова одржан је Шести сајам школског издаваштва Моравичког округа на којем је и ОШ “Вучић Величковић“ из Међуречја узела учешће.

Поред многобројних представника школа са територије Моравичког округа и њихових ученика, представника локалне заједнице и медија, на Шестом сајму школског издаваштва били су и представници Школске управе Чачак.

Госпођа Слађана Парезановић, начелик Школске управе Чачак, отворила је, данас, Шести сајам школског издаваштва и доделила награде победницима истакавши да је, између осталих циљева, смисао организовања Сајма школског издаваштва и да се јавности (пре свега родитељима и будућим ученицима, али и свим другим партнерима из локалне заједнице) представи целокупан школски, односно предшколски програм (под мотом „Зашто је добро бити ђак моје школе” или „Зашто волим свој вртић”).

Тим наше школе који се бави културном и јавном делатношћу и промоцијом школе био је за својим штандом на Сајму “бранећи боје“ наше школе.

Наша школа се на овогодишњем Сајму представила са четири нових издања која су приредили ученици и наставници наше школе.

Издања којима смо се представили на Сајму су следећа:

1. “Бисери“ (2017.) – школски лист ученика и наставника
ОШ “Вучић Величковић“ Међуречје
2. “Селу у походе“
3. ‘Истражљивко“
4. “Мастилом срца из дубине душе“

На овогодишњем Сајму (пред)школског издаваштва, публикације су се такмичиле у следећим категоријама: Најбољи основношколски лист, Најбољи средњошколски лист, Издавачки подухват године и Публикација специјалне намене.

Установе које су учествовале на Шестом сајму бирале су школске тимове у чијем саставу су и ученици и наставници школе (за предшколске установе, уместо деце, чланови тимова могу да буду васпитачи и родитељи).

На самом Сајму бирао се и најбољи штанд, односно тим који је био најуспешнији у представљању школе посетиоцима.

Наставници који учествују у раду тима за учешће на Сајму добијају сате стручног усавршавања у надлежности установе, будући да је сајам лепа прилика за размену примера добре праксе.

Такође, установе су имале прилику да делегирају и наставнике заинтересоване за учешће у раду стручних комисија за избор најбољих издања. Учешће у раду ових комисија је волонтерског карактера, а наставници добијају потвде о иницирању и учествовању у подизању квалитета педагошке праксе, активност А/12 Правилника о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника.

И наша школа је имала свог делегата у овом пројекту, а то је наставник физике у нашој школи – Санела Митровић.

Након сусрета и дружења са колегама из многобројних школа са територије Моравичког округа, остаје нам да се посебно захвалимо на топлој добродошлици и дивном дружењу и колективу ОШ “Кирило Савић“ у Ивањици и директорки ове институције – госпођи Невенки Милошевић.

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

ИНФО ДАН О ИТ ОДЕЉЕЊИМА У ГИМНАЗИЈАМА

 

Дана 25.04.2018.године у нашој школи одржано је предавање везано за упис у гимназије са ИТ смером.

ЗАХВАЉУЈУЋИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ ,НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА ПОМАЖЕ СЕ НАПРЕТКУ ИТ СТРУЧЊАКА ,КОЈИ ЋЕ ВЕЋ ОД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ МОЋИ ДА СЕ ПОСВЕТЕ УЧЕЊУ ВЕЗАНОМ ЗА ОВАЈ  СЕКТОР.

Током данашњег предавања ученици наше школе су информисани о условима уписа ИТ смера,као и начином полагања пријемног испита.Заједно са наставницом Санелом Митровић дискутовали су на тему уписа.Поред тога наставница је одржала предавање уз помоћ презентације које су деци омогућиле да на прави начин схвате озбиљност и вредност овог смера.

 

ЕДУКАТИВНА ПРЕДСТАВА „ЗАТО ШТО ТЕ СЕ ПЛАШИМ“

 

 

Данас, 23. априла 2018. године са почетком у 11 часова ученици старијих разреда у пратњи педагога школе Драгане Караклајић и предметних наставника Санеле Митровић и Милице Коларевић присуствовали су едукативној  представи „Зато што те се плашим“ у Дому Културе.

Ова представа има за циљ учествовање у превенцији вршњачког насиља, учи ученике толеранцији, разумевању и емпатији као универзалним вредностима. Представу су чинила три повезана сегмента.

Први део је сама представа „Зато што те се плашим“ и она да је приказ добрих и лоших модела понашања, учећи младе да је једини кључ у решењу проблема добра и здрава комуникација.

У другом делу програма ученицима се обратио Проф. др Жарко Требјешанин, психолог који је са ученицима продискутовао о самој представи, њиховим утисцима и проблему вршњачког насиља у школама.

Трећи део програма био је интерактивног карактера, па су ученици глумцима сугерисали на које начине су могли да реше одређене ситуације из представе. Трочлана глумачка екипа је одмах ученицима сценски дочаравала њихове предлоге. На овај начин су ученици мотивисани да на њима приступачан, прихватљив и њима интересантан начин конструктивно решавају проблеме и избегавају  сукобе у свакодневном животу.

„РЕЦИКЛИРАЈ, ЗАБАВИ СЕ , БУДИ КРЕАТИВАН И ОСВОЈИ!

 

13.04.2018.године .Општина Ивањица у сарадњи са ЈКП“Ивањица“ и ЈКП’’Дубоко’’ расписала је конкурс за децу предшколског узраста и децу нижих разреда основних школа на тему „РЕЦИКЛИРАЈ, ЗАБАВИ СЕ , БУДИ КРЕАТИВАН И ОСВОЈИ!“.

На такмичењу су учествовале ОШ „Милинко Кушић „из Ивањице,ОШ“Сретен Лазаревић“ из Прилика ,ОШ“Кирило Савић“из Ивањице и ОШ „Вучић Величковић“из Међуречја,као и предшколска установа“ Бајка“. Радове је оцењивао жири у саставу: председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, заменик председника општине Момчило Митровић, председник СО Ивањица Александар Трипковић, начелница општинске управе Миланка Коларевић и диектор ЈКП ’’Ивањица’’ Владимир Бојановић.

Овај конкурс је имао за циљ да деца развију свест о очувању своје околине као и да се кроз учење друже и забаве.Уз помоћ својих наставника деца су изложила велики број радова,који су касније и оцењени.Оцењивање је било подељено по групама тачније разредима.Најбољи радови су награђени захвалницама и новчаним ваучерима.

И ученици наше школе су освојили награде,категорија 2 разред:

1.место – Стефан Баковић – ОШ’’Милинко Кушић’’ Буковица

2.место – Николина Пантовић – ОШ ’’Вучић Величковић’’ Међуречје

3.место – Урош Мијајловић – ОШ’’Вучић Величковић’’ Међуречје

 Категорија 3 разреда : Дарко Богдановић и Бојана Шубарић захвалнице .

Две ученице Андреа Величковић и Милица Савић су уручили један рад председнику општине Зорану Лазовићу испред школе „Вучић Величковић“

 

Такмичење је прошло у лепом расположењу и дружењу.

ЗАВРШНА ФАЗА ПРИПРЕМА ЗА ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИКЛАЖИ

 

 

Дана 12.04.2018 године у нашој школи одржане су завршне радионице ,поводом учешћа за „рециклажу “ која ће се одржати  13.04.2018 године .Деца су са својим наставницама одрадила више часова везаних за ову тему. 

Ово је само један мали  део радова са завршне радионице.

 

ТАКМИЧЕЊЕ „МИСЛИША“ 2018

Циљ такмичења „Мислише“је популаризација математике,као и степена логичког и комбинаторног мишљења и разумевања текстова и примене математичког знања.

И наша школа је узела учешће у овом такмичењу.

„Мислиша“је јединствено такмичење ,због тога што је интересантан начин одржавања овог такмичења.Мото овог такмичења је „Математика за све“.

ПРЕДАВАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА МУП-а У НАШОЈ ШКОЛИ

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Данас, 12. априла 2018. године, током редовних часова одељенских старешина IV и VI разреда, представник полицијске станице Ивањица – Дарко Главинић – одржао је предавање на тему “Превенција и заштита деце од трговине људима“.
Ученици су активно учествовали у предавању постављајући питања и добијајући конкретне и сликовите одговоре на њих.
Захваљујемо се представнику полицијске станице Ивањица, Дарку Главинићу, на посвећености и стрпљењу коју показује у раду са ученицима.

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

УСКРШЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ У КУЦАЊУ ЈАЈИМА -РАДИОНИЦА ОД 1-4 РАЗРЕДА

 

У нашој школи је 10.априла одржано Ускршње такмичење у куцању јајима и проглашење најлепше осликаног ускршњег  јајета.

Ученици млађих разреда у сарадњи са својим наставницама су организовали ускршњу радионицу и показали велику креативност и маштовитост.Такмичење у куцању јајима је организовано по разредима.

Сваки разред је добио свог победника:

  • Јулијана Богдановић 1. разред
  • Николина Јевтовић 2.разред
  • Немања Луковић 3.разред
  • Георгије Маричић 4.разред

У наставку радионице је организована изложба и проглашење победника за најлепше осликано јаје.Трочлани жири ( наставница Санела Митровић,учитељица Данка Лишанин и Милка Радивојевић) је донео одлуку о прве три награде:

      1.Георгије Маричић 4.разред

      2.Филип Јовановић 2.разред

      3. Дарко Богдановић 3 .разред.

Ускршња радионица је протекла у ведром расположењу и дружењу.