ШКОЛСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ 2018 ГОДИНЕ

 

 

У петак 25. маја 2018. године одржане су Олимпијске игре основних школа Општине Ивањица у ОШ „Мићо Матовић“ на Катићима.Поред ученика школе домаћина учествовали су ученици ОШ „Недељко Кошанин“ Девићи ,ОШ „Мајор Илић“ Кушићи ,ОШ „ Вучић Величковић „ Међуречје ,ОШ „Сретен Лазаревић“ Прилике,ОШ“ Милан Вучићевић – Зверац“ Братљево и ОШ „Светозар Марковић „ Ковиље.У 9часова свечаним дефилео и дизањем заставе Олимпијске игре су отворене .Затим су ученици одмерили снаге у атлетским дисциплинама,бацању кугле ,скоку у даљ и трчању на 50 и 60 метара.Након атлетике уследиле су спортске игре кошарка ,одбојка и фудбал,а на крају стонни тенис и шах.Домаћини су се побринули за одличну организацију ,а ученици за позитивну атмосферу.Након врло успешног дана ,спуштањем заставе Олимпијске игре су затворене у 20 часова.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА -СА ЧАСА ГРАЂАНСКОГ ВАСПИТАЊА

 

Дана 15.05.2018. године одржана је јавна презентација из предмета „Грађанско васпитање“ коју су припремили ученици шестог разреда.  Седам ученика је извлачило седам актуелних тема из истоименог предмета где су имали задатак, да из теме коју извуку направе сами презентацију у програму „Паувер поинт“. Број слајдова је био ограничен на минимално пет и максимално седам слајдова како би за један школски час сви ученици презентовали своје радове.

Теме су биле следеће:

  • Дигитално насиље
  • Породица
  • Права и обавезе ученика
  • Ученички парламент
  • Вербално насиље
  • Понашање ученика у школи
  • Физичко насиље

Презентацијама су присуствовали сви ученици од петог до осмог разреда, где на крају сваког слајда ученици су постављали примере из праксе, а остали ученици имају задатак да својим речима опишу како би они на најбољи могући начин решили настали проблем. На крају предавања сви ученици су учествовали у квизу „Брзи присти“, где су били подељени у четири групе и одговарали на 12 питања која су припремљена у он-лајн програму „Кахут“. Екипе су биле мешовите, највише поена је остварила група под називом „Бојана“, друго место екипа под називом „Међуречје“ и треће место екипа под називом „Делије“.

Ученици су били заинтересовани за предавање које су ученици шестог разреда организовали одговарали и постављали питања на задате теме, као и за квиз који је потом уследио.  

 

Час је осмислио и реализовао предметни наставник „Грађанског васпитања“ Иван Петровић.

ПОСЕТА КОЊИЧКОМ КЛУБУ ГРИВА-КУМУЛАТИВНА НАСТАВА

 

13.05.2018 године ученици петог разреда наше школе су имали изузетно занимљив дан . Са својим наставником физичког васпитања Јасмином Мићић отпутовали су у Пријевор да посете Коњички клуб „Грива“како би реализовали часове кумулативне наставе.

Поред гостољубивих домаћина,ученике и наставницу је одушевило окружење.Основно је било упознати ученике са коњима,одржавањем њихове хигијене ,храњење и јахање.

Ученици су се дружили са више коња,а један бели је оседлан како би га јахали.Одлично су се снашли и показали изузетне моторичке способности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поред коња ,видели су паунове,златне фазане ,вијетнамске прасиће,патуљасте козе,више раса зечева и једног понија.

 

Са пуно лепих утисака вратили су се кући ,расположени за још оваквих излета.

ПРОЛЕЋНИ КРОС РТС 2018

 

 

11.05.2018. одржан је пролећни Крос РТСа.Ученици основне школе „Вучић Величковић“одмеравали су своје снаге на теренима школе у Међуречју.Најбољи ученици су награђени дипломама,а неки похваљени за учешће .Уз музику и добру атмосферу ,ученици су се добро забавили.

ДОДЕЛА НАГРАДА И ПРИЗНАЊА ЦРВЕНОГ КРСТА НА КОНКУРСУ“КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ 2018″

Дана 10.05.2018.године ученици наше школе и наставници који су освојили нагаде у оквиру обележавања недеље Црвеног крста која траје од 08-15 маја,присуствовали су уручењу признања на конкурсу „Крв живот значи 2018“.Конкурс је ликовног и литерарног карактера.

У овој активности која се реализује у читавој Србији учествовали су наши ученици,од којих су два ученика добила награде на ликовном конкурсу :

Дејан Маричић 6 разред и Филип Јовановић 2 разред.

Такође су признања добили и наставници наше школе:

-Томица Брадић

-Јасмина Мићић

-Влајко Ристановић

-Милка Радивојевић.

 

РЕЗУЛТАТИ НИСОВЕ ОЛИМПИЈАДЕ

 

 

У понедељак, 23. априла одржано је такмичење из руског језика „ Нисова олимпијада“ .

На такмичењу је учествовало шест ученика наше школе.

 Остварили  су  следећи успех:

Милица Луковић, 19 поена

Бојана Вукотић, 24 поена

Жељко Луковић, 20 поена

Лука Вучетић, 24 поена

Милијана Пантовић, 27 поена

Невена Станић, 21 поен

Због олимпијске норме која је и ове године била 40 поена, ученици се нису даље пласирали.

ПРЕДАВАЊЕ УДРУЖЕЊА ЗА ПРАВИЛАН НАЧИН ЖИВОТА И ПРЕВЕНЦИЈУ

 

Дана 09.05.2018.године,у нашој школи  одржано је предавање везано за здрав начин живота и правилну исхрану.Предавачи су били Светлана Милинковић Јеремић и Данијела Петровић.

Уз предавање и презентацију наставници су могли да дегустирају производе који помажу у регулисању исхране Herbalife NUTRITION производа.Такође наставници су могли да науче нове ствари везане за исхрану,које могу пренети  ученицима и указати колико је важан здрав режим исхране.

Дружење је протекло уз пријатну атмосферу.

„Избор средње школе“

 

Дана 08.05.2018 .године у нашој школи одржан је вебинар у склопу активности подршке ученицима завршних разреда,који Fonaacija Tempus спроводи уз подршку Министарства просвете,науке и технолошког развоја.

Девет ученика осмог разреда наше школе је заједно са наставницом Санелом Митровић пропратило овај вебинар,који је одржан у периоду од 12часова и 30 минута до 13 часова и 15 минута,путем online платформе.

Ученици су могли погледати презентацију везану за професионалну орјентацију и прецизне смернице за упис у средње школе.Такође су добили и линкове на којима се могу информисати о упису.