ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2021. – ДАН ЧЕТВРТИ – „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

КРОС УЧЕНИКА ОД 1. ДО 8. РАЗРЕДА

Данас, 7. октобра 2021. године, професор физичког и здравственог васпитања у нашој школи, ИВАН ПЕТРОВИЋ, одржао је крос у оквиру обележавања Дечје недеље – за ученике од првог до осмог разреда. Након кроса, додељене су дипломе за најбоље учеснике. Честитамо!

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2021. – ДАН ЧЕТВРТИ – „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

ДОДЕЛА НАГРАДА У ОКВИРУ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ 2021. У низу активности Дечје недеље организовали смо ликовни и литерарни конкурс на тему ,,Дете је дете да га волите и разумете“, на којем су учествовали ученици свих разреда.

На конкурсу су награђени следећи ученици:

Ликовни радови:

I-IV разред

1. Ђорђе Мијаиловић

2. Ђорђе Аџић

3. Игор Милутиновић

V-VIII разред

1. Јулијана Богдановић

2. Георгије Маричић

3. Урош Мијаиловић

Литерарни радови:

I-IV разред

1. Загорка Златић

2. Ђорђе Аџић

3. Игор Милутиновић

V-VIII разред

1. Милица Савић

2. Андреа Величковић

3. Јулијана Богдановић

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2021. – ДАН ТРЕЋИ – „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

Трећег дана Дечје недеље реализована је радионица под називом „Од среће до туге, путевима дуге“.У радионици су учествовали ученици млађих разреда и ученици петог разреда а радионицу је водила СЛАВИЦА ЋУРЧИЋ, школски библиотекар, у сарадњи са учитељицама ЈЕЛЕНОМ САМАРЏИЋ и ДАНКОМ ЛИШАНИН.Израђен пано има симболичну поруку: свакодневно „рађање“ Сунца на истоку и „гашење“ на западу је природан процес, баш као што је и природно да деца свакодневно испољавају различите врсте осећања.Дечије право је да осећа и изрази осећања. Из осећања, пријатних и непријатних, деца уче о себи и другима, о животу. Због тога је важно стварати климу у којој дете осећа да може изразити све што осећа. Родитељи и друге одрасле особе имају задатак да препознају, разумеју и помогну у превазилажењу дечијих осећања, ма каква она била. Уколико је тужно или уплашено потребно је да дете утешимо, загрлимо, пољубимо, уколико је срећно, да поделимо радост са њим.Наши ученици су речима, цртежима, изразима лица, успешно одговорили на питања шта су за њих осећања среће, страха, туге, љутње.Заједнички смо дошли до закључка да је битно изразити своја осећања, али и разумети осећања других, јер само тако ћемо бити срећни и успешно савладати тешке животне ситуације.