Упутство за избор уџбеника

У току је поступак избора уџбеника за наредне три школске године, односно за 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019. годину, у основним школама Републике Србије. Избор уџбеника реализује се у складу са чланом 33. и 34. новог закона о уџбеницима.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је, на основу јавног позива, Листу одобрених уџбеника. Листа одобрених уџбеника садржи податке о свим уџбеничким комплетима за сваки предмет. У Листи се за сваку уџбеничку јединицу наведени обим изражен у броју страна и малопродајна цена. Листа одобрених уџбеника достављена је свакој основној школи а доступна је и на интернет страницама:

Уџбеници

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

За потребе избора уџбеника Министарство је отворило посебну електронску адресу за примедбе и питања (izbor.udzbenika@mpn.gov.rs)
Ова адреса је отворена за све просветне раднике, родитеље и ученике. О свим евентуалним неправилностима и нејасноћама родитељи могу обавестити Министарство путем мејла izbor.udzbenika@mpn.gov.rs или слањем писаног коментара на адресу Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 26, 11000 Београд, са напоменом: За избор уџбеника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*
Website