Најлепше песме са конкурса дечије поезије 2017. године

На осми  „Конкурс за најлепшу дечију песму“ Дома културе из Ивањице , расписаног

2017.године приспелo је 216 песама од  ученика  осам  ивањичких основних школа, што је за 40 песама више него прошле године. Основци од  1-4 разреда написали су 117 песама а основци од 5-8 разреда 99 песама.

Селектор конкурса, професор српског језика и књижевности  у пензији, Миливоје Трнавац, одабрао је 74 песме за објављивање у зборнику „Пупољци 5“ а најбоље међу њима предложио за три награде.

„Ивањички основци, деца – песници, имају привилегију да оно што пишу буде, већ годинама вредновано и да се објављује у Зборнику „Пупољци“, захваљујући традиционалном конкурсу Дома културе. Песме одабране за објављивање у зборнику „Пупољци“, по сродности мотива сврстане су у седам тематских целина: Драги ликови, Школа, Природа и љубимци, Годишња доба, Другарство, Деца и одрасли и Љубав. Препорука наставницима је да својим ученицима сугеришу уместо уобичајених мотива и наслова и неке који би одисали свежином а у овом избору то су: Цвет, Орах, Врабац; Бицикл, Моји магнети, Нећу да бригам, Не волим да спавам, Осмех, Дечачки сан, Молитва, Улица живота и други, рекао је селектор конкурса, Миливоје Трнавац.

У зборнику „ Пупољци 5 “ објављене су и песме ученика наше школе:

„ Мама“ ученице Милице Перишић

„ Мој тата“ ученика Кристијана Ђорђевића

„Теби за љубав бако“ ученице Милице Савић

„ Дечачки сан“ ученика Дејана Маричића

„ Две баке“ ученице Јоване Богдановић

„ Прва љубав“ ученице Анастасије Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*
Website