ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ У ВЕЗИ СА ЕЗАКАЗИВАЊЕМ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОСНОВНУ ШКОЛУ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

– Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

– Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

– Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

– Извод из матичне књиге рођених

– Уверење о пребивалишту

– Уверење о похађању припремног предшколског програма

– Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење** Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7:30 до 15:30 часова.

ШКОЛА ГЛУМЕ ЗА МЛАДЕ У ИВАЊИЦИ

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица реализује “Школу глуме” за младе планирану Локалним акционим планом за 2021. годину.

Ово је прилика за заинтересовану децу да се опробају у овој врсти уметности и стекну основна знања и вештине.

Пријаве трају до 22. марта 2021. године, а заинтересовани се могу пријавити у просторијама локалне Канцеларије за младе општине Ивањица сваког радног дана од 08 – 15 часова или на мејл kzm.ivanjica@hotmail.com.

Школу ће водити ХАЏИ НЕМАЊА ЈОВАНОВИЋ, глумац Народног позоришта из Ужица.

“ПРЕЛО У НАШЕМ СОКАКУ“ У ОШ “ВУЧИЋ ВЕЛИЧКОВИЋ“ У МЕЂУРЕЧЈУ

Нашу школу је данас посетила екипа телевизије „Хепи” у пратњи Хаџи Снежане Златић, уреднице етно програма у ивањичком Дому културе.

Том приликом су снимали активности које су део нашег школског пројекта „Домаће радиности” за потребе емисије „Прело у нашем сокаку”.

Ученици другог и трећег разреда су уз помоћ наше куварице правили питу савијачу и кифлице, што је протекло у лепом расположењу. Након тога су заједно са директорком везли гоблене и показали умешност и интересовање.

Телевизијска екипа је обишла нашу школу и пропратила ове ваннаставне активности којима се трудимо да ученицима приближимо традицију и народно стваралаштво, али и да им учинимо живот у школи лепшим и занимљивијим.

“ДОМАЋА РАДИНОСТ“ У НАШОЈ ШКОЛИ

У оквиру пројекта „Домаћа радиност” у нашој школи предвиђено је више активности. Након завршених часова, започели смо са радионицом веза гоблена у којој су учествовали ученици млађих и старијих разреда. Координатор активности је директорка наше школе Биљана Пивљаковић.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА, 8. МАРТ, ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

У нашој школи су поводом Међународног дана жена, уз поштовање свих епидемиолошких мера, осмишљене занимљиве активности.

Реализоване су ликовне радионице на часовима слободних активности са ученицима млађих разреда који су правили честитке и цветове за маме и баке. На часовима ликовне секције, ученици старијих разреда израђивали су накит.

Данас је урађена и литерарна радионица са ученицима старијих разреда под називом „Благо нама са мамама и бакама”. Од уџбеника који припадају наставничком фонду библиотеке, направљен је цвет који симбол данашњег празника. Ученици су писали поруке својим најдражима које су биле прожете искреним и лепим жељама.

ДАН НАЦИОНАЛНЕ КЊИГЕ

Акцију Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно” која се спроводи поводом обележавања Националног дана књиге 28. фебруара, подржала је и наша школа. Тим поводом сви ученици и присутни наставници су читали наглас стихове, цитате и делове омиљених књига.

Под слоганом „Нећу да читам, нећу да молим, хоћу да читам зато што волим”, библиотекар наше школе Славица Ћурчић у сарадњи са наставником српског језика Милицом Башић и наставницима разредне наставе Данком Лишанин и Јеленом Самарџић заједно са ученицима, отворили су читалачко дружење. Читање је почело у пет до дванаест, што симболично представља крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Овом активношћу указали смо на потребу промовисања књиге, културе читања и читалачке писмености. Ученици су читали са разумевањем и из забаве, а затим разговарали о прочитаном. Можемо читати и путем интернета, али увек наглашавамо нашим ученицима да отворе књигу, прелистају је, помиришу странице и осете њихов мирис. Тај мирис неће осетити ни на једном уређају.

Драги ђаци и колеге, срећан нам Национални дан књиге са жељом да што више читамо!