СЕМИНАР „ПРАТИ, ПРОЦЕНИ И ОБЈЕКТИВНО ОЦЕНИ“ У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 29. маја 2021. године, у нашој школи се одржава семинар под називом „ПРАТИ, ПРОЦЕНИ И ОБЈЕКТИВНО ОЦЕНИ“.

Предавачи из Ваљева: Милева Мојић (педагог), Милена Петровић, Ана Ракић (психолог), Каролина Нешковић.

Број програма: 545

Компетенција: К2

Приоритетна област: П3

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ НА ХУМАНИТАРНОЈ ИЗЛОЖБИ “ТЕХНИКА И ПРЕДУЗЕТНИШТВО“ У ЧАЧКУ

„Техника и предузетништво у Моравичком округу“ је назив данашње хуманитарне изложбе у Чачку где је се продајом макета скупљао новац за болесну децу.

Ову изложбу је организовао Технички факултет Чачак.

Ученици наше школе су излагали макете и узели учешће у акцији и излагали своје радове заједно са својом наставницом технике и технологије САНЕЛОМ МИТРОВИЋ.

Скупљени новац је предат организатору изложбе. Изложбу је организовао актив наставника технике и информатике.

Данашњу хуманитарну изложбу “Техника и предузетништво“ медијски су пропратили Јавни медијски сервис Србије и регионална телевизија ТВ Лав плус Чачак.

Подршку нашим ученицима и њиховој наставници технике и технологије пружили су: педагог школе ДРАГАНА КАРАКЛАЈИЋ и наставник географије НЕЂЕЉКО ЛЕКОВИЋ.

С ПРИРОДОМ НА ТИ

У циљу промовисања и подстицања активности на отвореном, тј. у природи, ученици првог и четвртог разреда су се, заједно са својом учитељицом, ЈЕЛЕНОМ САМАРЏИЋ, придружили данашњој акцији „С природом на ти“, коју организује Савез учитеља Републике Србије.

Упркос лошим временским условима ученици су били веома успешни, вољни и креативни у „комуникацији“ с природом, уживајући у њеним чарима и лепотама у околини наше школе

САРАДНИЧКИ ЧАС НАСТАВНИКА ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ И СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ У ПЕТОМ РАЗРЕДУ

Јуче, 17. маја 2021. године у просторијама наше школе реализован је сараднички час наставника технике и технологије САНЕЛЕ МИТРОВИЋ и наставника српског језика и књижевности МИЛИЦЕ БАШИЋ са ученицима петог разреда. Тема часа: ,,Робинсон Крусо“ Данијела Дефоа (одломак о изградњи склоништа), утврђивање и Израда макете острва Робинсона Крусоа. Часу су присуствовале директорка школе Биљана Пивљаковић, педагог Драгана Караклајић, наставник грађанског васпитања Милева Видић и библиотекар Славица Ћурчић. Циљ оваквог часа је успостављање корелације између два предмета, односно повезивање теорије са практичним делом. У уводном делу часа ученици су у направљеним чамцима, који би симболично представљали начин њиховог доласка до Робинсона, проналазили питања у вези са разумевањем одломка из романа на која су одговарали, а онда су погледали презентацију са врло занимљивим садржајима( виртуелна шетња  Робинсоновим острвом, гледање дела цртаног филма ,, Робинсон Крусо“,  слушање једног ученика који представља садржај романа). Ученици су, како је унапред договорено, понели од куће материјал који би им послужио да направе макету Робинсоновог дома подстакнути оним што су читали. Идеје су наставили да реализују на следећем, редовном часу технике и технологије. Део јучерашње атмосфере погледајте на сликама и путем видео записа који је направила наставница Санела Митровић.

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ НА КОНКУРСУ “КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“ У ОКВИРУ ОБЕЛЕЖАВАЊА НЕДЕЉЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

Ликовни радови:

ВУКАШИН БОГДАНОВИЋ, 1. разред, учитељица: ЈЕЛЕНА САМАРЏИЋ

МИЛОШ ЈЕВТОВИЋ, 1. разред, учитељица: ЈЕЛЕНА САМАРЏИЋ

ЂОРЂЕ МИЈАИЛОВИЋ, 2. разред, учитељица ДАНКА ЛИШАНИН

ЛАЗАР САМАРЏИЋ, 2. разред, учитељица ДАНКА ЛИШАНИН

ЂОРЂЕ ГЛАВИНИЋ, 3. разред, учитељица ДАНКА ЛИШАНИН

Литерарни радови

ЗАГОРКА ЗЛАТИЋ, 2. разред, учитељица ДАНКА ЛИШАНИН

ЂОРЂЕ МИЈАИЛОВИЋ, 2. разред, учитељица ДАНКА ЛИШАНИН

УРОШ МИЈАИЛОВИЋ, 5. разред, наставник МИЛИЦА БАШИЋ

ДАРКО БОГДАНОВИЋ, 6. разред, наставник МИЛИЦА БАШИЋ