ТАЈНИ ДЕДА МРАЗ 🎅 У НАШОЈ ШКОЛИ

У циљу обележавања и прославе новогодишњих ☃️🎄и Божићних празника 🎁 и уживања у радостима и срећи које они са собом носе 🎶 као и развијању тимског духа и заједништва – а на предлог и залагање педагога – Драгане Караклајић Dragana Karaklajic 🎓 – сви запослени у нашој школи су се у седмици за нама нашли у улози тајног Деда Мраза (Secret Santa). 🎅

Задатак сваког од нас је био да из шешира извуче име другог колеге / колегинице 🎩👒 и да му / јој купи симболични поклон и нађе најоригиналнији начин да му / јој поклон и уручи.

Било је много смеха и шале као и позитивних реакција и изненађења међу запосленима у нашој школи. 💫

Још једном се потврдило оно шекспировско да је свет занимљив онолико колико смо ми радознали и спремни да се забавимо. 🌍

ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИЋИ ЦРВЕНОГ КРСТА ИВАЊИЦА УЧЕНИЦИМА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ НАШЕ ШКОЛЕ У ЦРВЕНОЈ ГОРИ

Данас, 26. децембра 2019. године, професор разредне наставе ЈАСМИНА ТАНКОСИЋ поделила је својим ученицима на Црвеној Гори пакетиће Црвеног крста Ивањица: ПЕТРУ КАЛУШЕВИЋУ (4. разред), СЛАЂАНИ КАЛУШЕВИЋ (3. разред) и ЈОВАНИ ЗАРИЋ (1. разред).

Пакетићи Црвеног крста Ивањица (за социјално угрожене породице) су много обрадовали ученике издвојеног одељења наше школе у Црвеној Гори и учинили им предстојеће новогодишње и Божићне празнике још срећнијим и лепшим!

Хвала!

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ НА НОВОГОДИШЊЕМ ЛИТЕРАРНОМ И ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ И ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ БАЗАР У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 26. децембра 2019. године, проглаПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ НА НОВОГОДИШЊЕМ ЛИТЕРАРНОМ И ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ И ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ БАЗАР У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 26. децембра 2019. године, проглашени су победници новогодишњег ликовног и литерарног конкурса и одржан је новогодишњи базар у нашој школи.

Победници новогодишњег литерарног конкурса су:

1. САВИЋ МИЛИЦА, 5. разред
2. МАРИЧИЋ ГЕОРГИЈЕ, 6. разред
3. БОГДАНОВИЋ ЈОВАНА, 6. разред

Победници новогодишњег ликовног конкурса су:

1. ГЛАВИНИЋ ЂОРЂЕ, 2. разред
2. ЈОВАНОВИЋ ФИЛИП, 4. разреД
3. САМАРЏИЋ ЛАЗАР, 1. разред

Ученици од првог до осмог разреда су учествовали на новогодишњем базару где су продавали ствари које су сами осмислили и направили. Зарада је хуманитарног карактера.

шени су победници новогодишњег ликовног и литерарног конкурса и одржан је новогодишњи базар у нашој школи.

Победници новогодишњег литерарног конкурса су:

1. САВИЋ МИЛИЦА, 5. разред
2. МАРИЧИЋ ГЕОРГИЈЕ, 6. разред
3. БОГДАНОВИЋ ЈОВАНА, 6. разред

Победници новогодишњег ликовног конкурса су:

1. ГЛАВИНИЋ ЂОРЂЕ, 2. разред
2. ЈОВАНОВИЋ ФИЛИП, 4. разреД
3. САМАРЏИЋ ЛАЗАР, 1. разред

Ученици од првог до осмог разреда су учествовали на новогодишњем базару где су продавали ствари које су сами осмислили и направили. Зарада је хуманитарног карактера.

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА – НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА

У среду, 25.12.2019. године реализована је ликовна радионица за ученике млађих и старијих разреда.
Циљ ове радионице је био да се ученици упознају са техником декупажа и припреме предмете које ће ове недеље изложити на “ Новогодишњем базару“.

Шарене салвете различитих мотива су нашле своје место на подлогама од дрвета, на старим варјачама, даскама за сечење, кутијама…
Вредне руке учитељица Данке Лишанин, Јелене Самарџић и педагога Драгане Караклајић су помагале деци у савладавању ове веома популарне и лепе вештине.
Резултати су били одлични, а нама је најважнији показатељ – насмејана дечја лица и жеља да се оваква радионица понови бар још неколико пута.

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ И ОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ КГЛ (Kangaroo Global Linguistics) ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – 25. ЈАНУАРА 2020. ГОДИНЕ

Три ученика наше школе: ПЕТАР АЏИЋ (8. разред), ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ (4. разред) и ВУКАШИН РАДОЊИЋ (4. разред) учествоваће и ове школске године на међународном такмичењу из енглеског језика КГЛ (Kangaroo Global Linguistics) које ће бити одржано 25. јануара 2020. године у Чачку.

KГЛ такмичење је међународно такмичење из енглеског језика за ученике до 18 година старости који енглески уче као страни језик.

Организатори такмичења су: KGL International и The International Testing Authority (ITA) који припремају тестове за такмичење, прегледају тестове после сваког круга такмичења, припремају сертификате за учеснике и додељују награде на Светском финалу (Global Event) такмичења.

Свака земља има свог локалног партнера који је одговоран за спровођење такмичења на локалном нивоу.

Званични локални партнер за Србију је Cyclo Projekt из Јагодине.

Такмичење је први пут у Србији одржано 2019. године и у првом кругу је учествовало преко 800 учесника из 77 школа из 36 места у Србији – а међу њима су били и ученици наше школе.

Ово такмичење омогућава свим учесницима у наставном процесу, укључујући школе и Министарство просвете да одреде и добију документовану потврду о тренутном нивоу знања енглеског језика својих ученика у односу на Заједнички европски референтни оквир за језике (CEFR).

Такође, помаже ученицима да се припреме за неке будуће испите из енглеског језика.

KГЛ такмичење није испит и не објављују се примери тестова из ранијих рокова.

Тестови су веома слични међународним стандардизованим тестовима, задовољавају највише стандарде и квалитете али се спроводе у виду такмичења како би се омогућио приступ свим ученицима.

Тестови се заснивају на ономе што раде у учионици и шта су научили на часовима енглеског језика и нивоу знања енглеског који поседују у томе тренутку, без додатне припреме.

Препорука је да се ученици пријаве за ниво на коме су реално били на крају прошле школске године (у овом случају у јуну 2019. године).

Могуће је такмичити се од нивоа pre-А1 до C1, и сви нивои су у складу са описима нивоа у Заједничком
европском референтном оквиру за језике (CEFR)

ропском референтном оквиру за језике (CEFR).

Срећно! 🙂

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ 2019.

Данас, 16. децембра 2019. године, са почетком у 12 часова у просторијама ђачке трпезарије свечаним програмом обележен је још један Дан наше школе.

У програму приредбе су учествовали ученици свих разреда. На самом почетку представили су се наши најмлађи – предшколци који су извели драмску тачку „Судија јеж”. Никон њих на сцени смо видели ученике млађих разреда у извођењу музичке тачке „Еј, драги, драги”, драмских тачки „Сликар” и „Нека живи наша шума” после чега су заиграли „Ерско коло”. Ученици старијих разреда имали су задатак да дочарају школске ситуације. Извели су драмске и музичке тачке „То раде”, „Августу, јави се” а опробали су се и у улогама модерних хајдука по истоименом роману Бранислава Нушића. Приредба је завршена групним наступом свих ученика који су отпевали песму Ђорђа Балашевића „Само да рата не буде”.

Програм приредбе пратила је презентација у вези са активностима наше школе. Поздравну реч присутнима упутила је директорка Биљана Пивљаковић која је одличним ученицима и ученицима који су учествовали на окружним и републичким такмичењима у току прошле године, доделила награде.

Осим ученика ове године је награђена Весна Радојичић, куварица наше школе.

Награђени наставници:

Санела Митровић, за успешан рад у редовној настави и креативан рад на часовима једносменске наставе.

Јелена Самарџић , зауспешан рад са ученицима и најлепше уређену учионицу.

Милутин Станисавић, за успешан рад са ученицима и пласман на Републичко такмичење из историје.