ГЕОГРАФИЈА: ЧАС У ПРИРОДИ У ОДЕЉЕЊУ ШЕСТОГ РАЗРЕДА

У понедељак, 17. октобра 2022. године, професор географије у нашој школи МИЛЕНА ТАНАСИЈЕВИЋ одржала је час у природи у одељењу шестог разреда.

Наставна јединица је била: Орјентација у простору.

У оближњој шуми су одређивали стране света уз помоћ маховине на дрвећу и годова на стаблу, затим уз помоћ Сунца и часовника, а на крају су орјентисали уз помоћ компаса.

Браво!

ПРИЈЕМ УЧЕНИКА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Поводом обележавања Дечије недеље председник општине Ивањица, Момчило Митровић, организовао је пријем за децу предшколског и школског узраста.

Ученици наше школе: Загорка Златић, Вукашин Богдановић и Дарко Богдановић, имали су част и задовољство да се у друштву својих вршњака нађу у канцеларији председника и поставе питања на која најтачнији одговор могу добити управо од председника општине.

ПЕТИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

У оквиру Дечије недеље – њеног последњег дана – у школи је одржан мали концерт за ученике млађих разреда.

Наставник музичке културе ТОМИЦА БРАДИЋ изводио је ауторске песме и обраде нумера популарне музике („Куче што мјауче“, „Чоколада“, „Шта ћу сад да радим“, „То раде“, „Ногице свађалице“) и уз интеракцију са ученицима направио пригодну музичку радионицу за крај Дечије недеље.

Наставница ликовне културе ЈАСМИНА ТАНКОСИЋ реализовала је ликовну радионицу. Овим активностима и званично је затворена Дечја недеља 2022.

ТРЕЋИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Трећи дан Дечје недеље био је у знаку ликовне радионице. Наши ученици су у два одвојена термина украшавали претходно направљене кућице за птице.

Вредне и полетне ручице исцртавале су различите шаре и мотиве који су одисали топлотом и несебичношћу. Ово је био још један начин да се укаже на значај Дечје недеље, на то колико свакодневно учимо од сваког детета јер колико им пружимо крила и слободу кроз машту, толико ће и летети.

Након ове реализоване активности, кућице су постављене у школско двориште.

ДРУГИ ДАН ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Другог дана Дечије недеље реализован је конкурс на тему овогодишњег слогана „Шта детету треба да расте до неба?“.

Ликовни конкурс је реализован за ученике првог и другог разреда, као и за предшколце, а литерарни конкурс за ученике од трећег до осмог разреда.

Ученици су показали велико интересовање за оба конкурса, приказавши сјајна ликовна решења на задату тему и написавши веома поучне и занимљиве стихове и саставе о детету и начину како оно расте.

Трочлана комисија је, међу многобројним радовима, изабрала три најуспешнија ликовна и три најуспешнија литерарна рада.

Награђени ликовни радови:

Данило Маричић, 2. разред

Никола Јевтовић, 1. разред

Тијана Главинић, 2 .разред

Награђени литерарни радови:

Алеј Маричић, 4. разред

Загорка Златић, 4.разред

Ђорђе Аџић, 3. разред

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2022. У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 3. октобра 2022. године, у нашој школи свечано је отворена Дечја недеља под слоганом ,,Шта детету треба да расте до неба?!“

Како бисмо нашим ученицима приближили значај ове велике манифестације првог дана осмислили смо квиз који је реализован у одвојеним терминима за ученике млађих и старијих разреда.

Одабрали смо питања везана за историјат Дечје недеље допуњујући питањима везаним за општу културу.

У млађим разредима групну награду су добили ученици првог и четвртог разреда, док је у старијим разредима најбоље знање показао осмак Дарко Богдановић.