УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ НА СЕДМОМ МЕЂУНАРОДНОМ WILLKOMMEN ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – 18. МАЈА 2019. ГОДИНЕ

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Три ученика наше школе – ПЕТАР АЏИЋ (7. разред), ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ (3. разред) и ВУКАШИН РАДОЊИЋ (3. разред) представљаће, 18. маја 2019. године, нашу школу на седмом међународном такмичењу из енглеског језика Willkommen – у оквиру пројекта “Знањем кроз Европу“ а под покровитељством Немачко – аустријског културно едукативног центра “Willkommen“ (www.willkommen.org.rs).

Петру, Филипу и Вукашину желимо много успеха и среће на Willkommen такмичењу!

ПЛАСМАН УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

 

Данас, 07. априла 2019. године, на окружном такмичењу из историје, одржаном у ОШ “Таковски устанак“ у Горњем Милановцу, ученик седмог разреда наше школе, ДЕЈАН МАРИЧИЋ, пласирао се на РЕПУБЛИЧКО такмичење из историје.

Честитамо Дејану и његовом предметном наставнику историјe Милутину Станисавићу  на овом изванредном резултату и успеху и желимо им много успеха и среће на републичком такмичењу.

Честитамо!

РЕЗУЛТАТИ МЕЂУНАРОДНОГ KGL (Kangaroo Global Linguistics) ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ОДРЖАНОГ У УЖИЦУ – 16. МАРТА 2019. ГОДИНЕ

 

АЏИЋ ПЕТАР (B1) – 95%
ЈОВАНОВИЋ ФИЛИП (Pre-A1) – 44%

Данас су на имејл адресу наше школе стигли резултати првог круга KGL (Kangaroo Global Linguistics) такмичења из енглеског језика одржаног у Ужицу 16. марта 2019. године у организацији The International Testing Authority (ITA) и The Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Ученик VII разреда наше школе, ПЕТАР АЏИЋ, такмичио се на нивоу B1 (у складу са описом нивоа у Заједничком европском оквиру за језике (CEFR)) и освојио је 95% на тесту а ученик III разреда наше школе, ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ, који се такмичио на нивоу Pre-A1 (у складу са описом нивоа у Заједничком европском оквиру за језике (CEFR)) је освојио 44%.

Нажалост, нико од њих се није пласирао у други круг такмичења јер су границе за пролаз биле прилично високе – за Pre-А1 је била 93%, а за А2 97,5.

Сви ученици који су остварили 50+ процената на тесту добијају сертификат са резултатом тј. процентима на том нивоу, док они који имају мање од 50% добијају сертификат о учешћу.

Овом приликом се захваљујемо Александри Секулић и Даници Ћирковић, координаторима KGL такмичења за Србију.

Петру и Филипу честитамо на постигнутим резултатима и желимо им више успеха следеће године на KGL такмичењу.

 

ПРВИ КРУГ ТАКМИЧЕЊА МЕЂУНАРОДНОГ КГЛ ( ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА)

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ У ПРВОМ КРУГУ МЕЂУНАРОДНОГ KGL (Kangaroo Global Linguistics) ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Данас, 16. марта 2019. године, са почетком у 13:30 часова, у Ужичкој гимназији, одржан је први круг међународног такмичења из енглеског језика KGL (Kangaroo Global Linguistics) у организацији The International Testing Authority (ITA) и The Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Два ученика наше школе, ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ (III разред) и ПЕТАР АЏИЋ (VII разред) узели су учешће на овом међународном такмичењу.

Резултати овог такмичења биће познати за месец дана

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КОШАРКЕ

 

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

ДРУГО МЕСТО ЗА ЖЕНСКУ КОШАРКАШКУ ЕКИПУ НАШЕ ШКОЛЕ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КОШАРКЕ ОДРЖАНОМ ДАНАС У ОШ “КИРИЛО САВИЋ“ У ИВАЊИЦИ.

ЧЕСТИТАМО УЧЕНИЦАМА И ЊИХОВОЈ ПРЕДМЕТНОЈ НАСТАВНИЦИ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА, ЈАСМИНИ МИЋИЋ.

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

 

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

 

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ У ПРВОМ КРУГУ МЕЂУНАРОДНОГ KGL ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА У УЖИЦУ ОВОГ ВИКЕНДА

Дана, 16. марта 2019. године, са почетком у 13:30 часова, у Ужичкој гимназији, одржаће се први круг међународног такмичења из енглеског језика KGL (Kangaroo Global Linguistics) у организацији The International Testing Authority (ITA) и The Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Два ученика наше школе, ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ (III разред) и ПЕТАР АЏИЋ (VII разред) узеће учешће на овом међународном такмичењу које ће бити одржано у Ужицу током предстојећег викенда.

На KGL такмичењу, ученици се могу такмичити од нивоа pre-A1 до B2+ а сви нивои су у складу са описима нивоа у Заједничком европском оквиру за језике (CEFR).

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

МИСЛИША 2019

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

МАТЕМАТИЧКИ ПРАЗНИК У ШКОЛАМА СРБИЈЕ

У организацији Математичког друштва „Архимедес“ из Београда, 14. марта 2019. године, по 14. пут, одржано је Национално математичко такмичење „Мислиша 2019“ са преко 53.300 учесника, из преко 630 школа, што је својеврсни рекорд.

Учествовали су ученици од 1. разреда ОШ до 4. разреда СШ. Мото такмичења је „Математика за све“ (или бар за већину).

Када одговори буду прегледани, многи ученици ће добити награде (са дипломама) или писане похвале за постигнуте резултате.

Најуспешнији са овог (основног) нивоа такмичења биће позвани у Београд на велико републичко финале (12. маја 2019. године).

Осим редовних награда (I, II, III) и похвала, за најуспешније на Финалу предвиђене су и четири специјалне награде („Архимедесова“ летња математичка школа – у јулу 2019).
Поред награда и похвала ученицима (за резултате на основном нивоу и финалу), на „Мислиши“ се додељују захвалнице школама и сарадницима на спорвођењу такмичења, као и велики број поклона.
Име „Мислиша“ је сасвим прикладно, јер оно одражава суштину овог масовног националног математичког такмичења. Код „Мислише“ математика је лепа. Тестови (задаци) су посебни за сваки разред. И маскота такмичења је прикладна (Мислиша, Мислишко).

Фотографија корисника OS Vucic Velickovic Medjurecje

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

 

ПРВО МЕСТО ЗА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, ДЕЈАНА МАРИЧИЋА, НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Данас, 09. марта 2019. године, са почетком у 10 часова, у ОШ “Мајор Илић“ у Кушићима одржано је општинско такмичење из историје за ученике основних школа на територији општине Ивањица.

Ученик седмог разреда наше школе, ДЕЈАН МАРИЧИЋ, освојио је ПРВО место на општинском такмичењу и тиме стекао директни пласман на окружно такмичење из историје.

Честитамо Дејану и његовом предметном наставнику историје МИЛУТИНУ СТАНИСАВИЋУ  на овом изванредном успеху и желимо им много среће и успеха на наредним нивоима такмичења!

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

 

ТРЕЋЕ МЕСТО ЗА УЧЕНИКА СЕДМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, ПЕТРА АЏИЋА, НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Данас, 09. марта 2019. године, са почетком у 12 часова, у ОШ “Вучић Величковић“ у Међуречју одржано је општинско такмичење из биологије за ученике седмог и осмог разреда основних школа на територији општине Ивањица.

Ученик седмог разреда наше школе, ПЕТАР АЏИЋ освојио је ТРЕЋЕ место на општинском такмичењу и тиме стекао директан пласман на окружно такмичење из биологије које ће бити одржано у Чачку.

Честитамо Петру и његовом предметном наставнику биологије РАДУ ПЕРУНИЧИЋУ на овим одличним резултатима и желимо им много среће и успеха на наредним нивоима такмичења.

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТКЕ

 

5. И 6. МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ

Данас, 02. марта 2019. године, у ОШ “Кирило Савић“ у Ивањици, са почетком у 11 часова, одржано је општинско такмичење из математике за ученике од III до VIII разреда.

Ученици наше школе су постигли одличне резултате.

Ученик трећег разреда наше школе, ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ, је – под руководством професора разредне наставе Jelena Samardzic – а у конкуренцији коју је чинило 65 ученика трећег разреда – заузео високо ПЕТО место.

Ученик седмог разреда наше школе, ПЕТАР АЏИЋ, је – под руководством наставника математике Vlajko Ristanovic, а у конкуренцији коју је чинило 15 ученика седмог разреда – заузео ШЕСТО место.

ЧЕСТИТАМО ученицима и њиховим наставницима на сјајним резултатима и постигнутом успеху, желимо им много среће и успеха у даљем раду и на наредним нивоима такмичења!