ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА 2020. ГОДИНЕ МИ СМО РУЖИЧАСТИ, А ВИ?

Paragraph

Данас, 26. фебруара 2020. године, по други пут је обележен Дан ружчастих мајица у организацији Ученичког парламента и Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Дан ружичастих мајица је дан посвећен промоцији борбе против вршњачког насиља који се обележава широм света. Име је добио по иницијативи коју је 2007. године покренула група активиста у граду Бервицк у канадској провинцији Нова Шкотска, након што је један ученик у локалној школи, злостављао своје другове због доласка у школу у ружичастој мајици. Овај дан се обележава последње среде у месецу фебруару.
Ми смо ове године уз причу о овом међународном дану заједно са ученицима припремили беџеве које су током дана носили ученици и наставници. Чланови тима су израдили и рам за фотографисање, који је ученицима био веома занимљив. Заједно са ученицима припремили смо пригодан пано са порукама на тему заштите од насиља које су симболично исписане на ружичастој мајици.
Након ових активности ученицима је приказан филм „Злогоње“, који је забавна авантура са мотивима вршњачког насиља која прича причу о снази дечје воље и лепоти маштања, који помажу да се преброде проблеми стварног света.

УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ ПО ПРВИ ПУТ НА 8. МЕЂУНАРОДНОЈ HIPPO-вој ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Ученици наше школе, као и ученици ОШ “Сретен Лазаревић“ из Прилика, учествоваће 22. фебруара 2020. године на 8. међународној HIPPO-вој олимпијади из енглеског језика (https://www.hippo-competition.org/).

Школа домаћин 8. међународне HIPPO-ве олимпијаде из енглеског језика у Ивањици биће ОШ „Вучић Величковић“ Међуречје која ће бити само једна од многобројних локација у Србији на којој ће ово такмичење тога дана бити одржано.

HIPPO такмичење је међународно такмичење које промовише енглески језик, подстиче ученике широм света да се такмиче у знању енглеског и побољшава сарадњу између професора широм света. Оно подстиче развој заједничког осећаја идентитета и интеграције и служи као узор младим људима који живе у заједници. Главни циљеви су стварање и неговање пријатељских односа, међународног разумевања и такмичарског духа међу младим људима из свих крајева света заинтересованим за енглески језик.

Желимо много среће ученицима обе школе на предстојећем такмичењу!English language competition for all students from 10 to 19 worldwide.

РЕЗУЛТАТИ KGL (Kangaroo Global Linguistics) ТАКМИЧЕЊА ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Данас, 14. фебруара 2020. године, стигли су резултати међународног KGL (Kangaroo Global Linguistics) такмичења из енглеског језика које је одржано 25. јануара 2020. године а чији је домаћин била наша школа.

На овом међународном такмичењу из енглеског језика учестовали су ученици ОШ “Вучић Величковић“ Међуречје и ученици ОШ “Сретен Лазаревић“ из Прилика.

Границе за пролаз у други круг су биле јако високе за све нивое осим за нивое B2 и C1. За све нивое од пре-А1 до B1, у други круг су се пласирали само ученици који су имали максималан број поена или највише једну грешку на тесту.

Ученици наше школе су постигли следеће резултате:

а) Ученик осмог разреда наше школе, ПЕТАР АЏИЋ, такмичио се на језичком нивоу B1 и освојио 87, 50 / 100 поена.

б) Ученик четвртог разреда наше школе, ВУКАШИН РАДОЊИЋ, такмичио се на језичком нивоу PRE – A1 и освојио 77 / 100 поена.

в) Ученик четвртог разреда наше школе, ФИЛИП ЈОВАНОВИЋ, такмичио се, такође, на језичком нивоу PRE – A1 и освојио 75 / 100 поена.

Честитамо ученицима обе школе на учешћу у међународном KGL (Kangaroo Global Linguistics) такмичењу а посебне честитке иду ученици СТЕЈСИ ХОППЕ из ОШ “Сретен Лазаревић“ из Прилика и њеној наставници енглеског језика МАРИЈАНИ РАДОВАНОВИЋ (Marijana Radovanovic) на пласману у други круг такмичења који ће бити одржан 07. марта 2020. године у Београду и Нишу. Срећно!

Видимо се, поново, на HIPPO такмичењу крајем фебруара! 🙂

ПЛАСМАН УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, ПЕТРА АЏИЋА, НА РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Данас, 23. фебруара 2020. године, са почетком у 13 часова, одржано је општинско такмичење из енглеског језика у ОШ “Милинко Кушић“ у Ивањици.

Ученик осмог разреда наше школе, ПЕТАР АЏИЋ, освојио је 32 поена од максималних 40 (III место) и тиме стекао пласман на регионално такмичење из енглеског језика.

Рангирање ученика на општинском нивоу је било по следећој скали:

а) ПРВО место освајају ученици са 38, 39 и 40 поена.
б) ДРУГО место освајају ученици са 35, 36 и 37 поена.
в) ТРЕЋЕ место освајају ученици који су освојили 32, 33 и 34 поена.

Честитамо Петру на пласману на регионално такмичење. Браво!