ДАН РУЖИЧАСТИХ МАЈИЦА ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

У четвртак, 23. фебруара 2022. године, стручни сарадник – педагог у нашој школи АНЂЕЛА РАДОВИЋ, одржала је радионицу поводом Дана ружичастих мајица са ученицима од првог до осмог разреда. Парола овогодишњег Дана ружичастих мајица је ,,Буди друг, буди cool“.

ПРВО МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИЦУ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ ЗАГОРКУ ЗЛАТИЋ

Данас, 20. фебруара 2022. године, у Основној школи ,,Милинко Кушић“ одржано је општинско такмичење из математике.

Ученица трећег разреда наше школе ЗАГОРКА ЗЛАТИЋ заузела је ПРВО место на општинском такмичењу из математике освојивши максималих 100 поена.

Честитамо Заги и њеној учитељици ДАНКИ ЛИШАНИН!

Браво! Свака част!

СА ЧАСОВА ЈЕДНОСМЕНСКЕ НАСТАВЕ

На почетку другог полугодишта школске 2021 / 2022. године ученици наше школе су започели нови пројекат на једносменској настави код наставнице САНЕЛЕ МИТРОВИЋ.

Ученици првог и другог разреда одабрали су израду макета и цртање, док су ученици трећег и четвртог разреда одабрали да раде декупаж на дрвету.План и идеја за реализацију у другом полугодишту јесте да се ураде симболи Међуречја: школа, црква, споменици.

Поред тога, ученици ће радити декупаж икона на дрвету. Ученици млађих разреда су користили, четкице, лепак за дрво, лак. Ученици седмог разреда су радили гравуру – уз помоћ оловке за цртање и обележавање. Научили су како да је користе правилно и испробали и научили како ради.

Пројекат има за циљ да ученике научи тимском раду, да савладају нове технике сходно свом узрасту.

Овај пројекат је у плану да се заврши изложбом дечјих радова за Васкрс.

Браво за ученике који похађају часове обогаћеног једносменског рада и њихову наставницу САНЕЛУ МИТРОВИЋ.