СА ЧАСОВА ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ

Данас, 31. марта 2022. године, наставница ликовне културе у нашој школи ЈАСМИНА ТАНКОСИЋ обрадила је са ученицима петог разреда наставну јединицу Портрет и аутопортрет док је са ученицима седмог разреда обрадила наставну јединицу Историјске теме у уметничким делима.

Преносимо вам само део изложбе – на којој су изложени најбољи ученички радови. Браво!

ЧЕТВРТО МЕСТО ЗА УЧЕНИЦУ СЕДМОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, МИЛИЦУ САВИЋ, НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ШАХА

Дана 19. марта 2022. године у ОШ ,,Татомир Анђелић“ у Мрчајевцима одржано је регионално такмичење из шаха на коме су учествовала и три ученика наше школе.

Ученица седмог разреда наше школе МИЛИЦА САВИЋ освојила је 4. место.

Честитамо Милици и њеном предметном наставнику ИВАНУ ПЕТРОВИЋУ на постигнутом успеху! Браво!

ДРУГО МЕСТО ЗА УЧЕНИКА ШЕСТОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, ВУКАШИНА РАДОЊИЋА, НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ

Данас, 20. марта 2022. године, у Основној школи ,,Мајор Илић“ у Кушићима одржано је општинско такмичење из историје на коме су учествовали и ученици наше школе.

Ученик шестог разреда нше школе, ВУКАШИН РАДОЊИЋ, освојио је друго место.

Честитамо Вукашину и његовом предметном наставнику МИЛУТИНУ СТАНИСАВИЋУ на успеху и пласману на регионално такмичење! Браво!

ПРЕДСТАВНИЦИ ,,ЦРВЕНОГ КРСТА ИВАЊИЦА“ ОДРЖАЛИ ПРЕДАВАЊЕ и РАДИОНИЦЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Представници „Црвеног крста Ивањица“ одржали су у петак, 11. марта 2022. године, у нашој школи предавање и радионице на теме:

1. ,,Промоција хуманих вредности – толеранција и ненасилно решавање“ (млађи разреди)

2. ,,Дифузија – ширење знања о Црвеном крсту“ (пети и шести разред)

3. ,,Трафикинг – трговина људима“ (седми и осми разред)

ОСМИ МАРТ ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Поводом Међународног дана жена, 8. марта, у нашој школи је реализована радионица „У срцу моје маме и моје срце куца” са ученицима млађих и старијих разреда. У радионици су учествовале и маме ученика па су том приликом заједно правили креативне поклоне у виду срца која су им касније и дарована. Такође, осим на овој радионици ученици млађих разреда су заједно са својим учитељицама на часовима ликовне културе правили честитке за своје маме. Радионица је протекла у пријатној и подстицајној атмосфери. Ученицима су подршку пружили и библиотекар наше школе, Славица Ћурчић, учитељице Јелена Самарџић, Данка Лишанин и Милка Радивојевић, педагог Анђела Радовић, наставник грађанског васпитања Милева Видић као и наставник српског језика Милица Башић који су координисали активности.

АКЦИЈА „ЧИТАЈМО ГЛАСНО” ПО ПЕТИ ПУТ ОДРЖАНА У НАШОЈ ШКОЛИ

У понедељак, 28. фебруара 2022. године, поводом Националног дана књиге, наша школа је по пети пут подржала акцију Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно” под руководством СЛАВИЦЕ ЋУРЧИЋ, библиотекара у нашој школи.

Тим поводом сви присутни ученици и наставници су читали наглас стихове, цитате, делове омиљених књига.

Читање је почело у 5 до 12, што симболично представља крајње време да се окренемо неговању књиге, неговању матерњег језика и културе уопште.