НАУЧИЛИ НА ВЕБИНАРУ – ПРИМЕНИЛИ У ПРАКСИ

Дана 19. маја 2023. године у нашој школи спроведена је радионица као посебна подршка у образовном погледу ученицима предшколског узраста као и ученицима 1. и 4. разреда.

На тему „Стем са мамом и татом: Активности за децу и родитеље“ научили на вебинару – применили у пракси, наставник биологије у нашој школи РАДЕ ПЕРУНИЧИЋ своја сазнања са вебинара пренео је у учионици заједно са учитељицом ДАНКОМ ЛИШАНИН.

При изради коришћени су природни материјали: сода бикарбона, вода, со, бибер, куркума и алкохол за дезинфекцију руку и бални. Кроз сликовит начин ученицима је презентована откривалица написаних невидљивих речи, помоћу раствора куркуме, као и дејство електрицитета, наелектрисаног балона о косу и купљење бибера из смеше бибера и соли.

Ученици су показали велико задовољство приликом експеримента, предшколци су били велика подршка због којих је и спроведена ова радионица.

НАСТАВНИК БИОЛОГИЈЕ У НАШОЈ ШКОЛИ, РАДЕ ПЕРУНИЧИЋ, ОДРЖАО ПРЕДАВАЊА У ОКВИРУ ТИМА ЦРВЕНОГ КРСТА

Дана 16. маја 2023. године у оквиру Тима Црвеног крста са ученицима 5. и 6. разреда спроведено је предавање под називом „Како спречити болест прљавих руку“ – болести које доносе прљаве руке и колико је важна правилна хигијена руку (материјал Завода за заштиту здравља Чачак).

Препоручена је и правилна исхрана, предлог јеловника, начин чувања и припремање хране (материјал Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут“).

„Утицај Дуванског дима из околине и здравље“ ученицима су предочене негативне последице као и мере превенције и заштите од дуванског дима.

Предавање спровео наставник биологије у нашој школи РАДЕ ПЕРУНИЧИЋ.

УЧЕНИЦА ШЕСТОГ РАЗРЕДА НАШЕ ШКОЛЕ, ЈУЛИЈАНА БОГДАНОВИЋ, НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Дана 12. и 13. маја 2023. године, у ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, одржано је републичко такмичење из Технике и технологије.

Нашу школу представљала je ученица шестог разреда ЈУЛИЈАНА БОГДАНОВИЋ у дисциплини Практичан рад по задатку.

Браво за Јулијану и њену предметну наставницу ВАЊУ МАРИЧИЋ!