Подела награда и захвалница

Данас, 21. октобра 2020. године, након завршених часова, ученицима наше школе подељене су награде које су добили на литерарном и ликовном конкурсу ,,Подељена срећа два пута је већа“ у организацији Градске библиотеке и Ивањичког друштва учитеља. Због тренутне епидемиолошке ситуације, додела награда није била у просторијама Дома културе, већ су награде послате ученицима на адресе школа.
Ученици првог разреда освојили су групну награду.
Ученица 2. разреда Загорка Златић освојила је 2. место.
Ученик 3. разреда Ђорђе Главинић освојио је 3. место.
Ученик 4. разреда Лазар Величковић освојио је 3. место.
Ученик 8. разреда Кристијан Ђорђевић освојио је 3. место.
Сви ученици који су учествовали на конкурсу добили су захвалнице.

ТРЕЋЕ МЕСТО ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ НА КОНКУРСУ ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧИЈУ ПЕСМУ ДОМА КУЛТУРЕ У ИВАЊИЦИ

Данас, 15. октобра 2020. године, са почетком у 11 часова, у Плавој сали Дома културе у Ивањици, додељене су награде за ученике основних школа на територији општине Ивањица који су освојили једно од прва три места на конкурсу за најбољу дечију песму у организацији Дома културе Ивањица. Два ученика наше школе, МИЛОРАД БОГДАНОВИЋ (III разред) и ГЕОРГИЈЕ МАРИЧИЋ (VII разред) освојили су треће место на горепоменутом конкурсу. Честитамо Милораду и Георгију, као и њиховим предметним наставницама – ДАНКИ ЛИШАНИН и МИЛИЦИ БАШИЋ! Браво!

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – ДАН ПЕТИ – „ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“

Последњег, петог дана Дечје недеље, успешно је реализовано неколико активности: ликовна радионица „На крилима јесени“ – на којој су ученици млађих разреда украшавали направљена крила јесењим лишћем и цвећем; завршетак хуманитарне акције прикупљања финансијске помоћи за породицу Јовановић са Опаљеника, уз сликовито представљене речи подршке упућене Данијели, Давиду и Милошу; додела награда за литерарни и ликовни конурс, организован на нивоу наше школе. Током свих претходних дана, у холу школе је постављена ликовна изложба радова наше ученице Јулијане Богдановић, која својим ликовним стваралаштвом не оставља равнодушним. Дечју недељу смо затворили активношћу „Наше жеље лете ка небу“, када су ученици на балонима исписали своје скривене и неостварене жеље, пустили их ка небу у нади да ће се свака остварити до следећег дружења и неке нове Дечје недеље.

Дечја недеља – дан четврти “Подељена срећа, два пута је већа“

Данас, 08. октобра 2020. године, са почетком у 11:30 часова, у нашој школи је одржана интерактивна представа у којој су главну улогу имали девојчица и дечак по имену Маша и Миша.

Маша и Миша су раздрагани и весели дечји ликови који су уз игру и песму анимирали како децу тако и запослене у нашој школи и учинили им четврти дан Дечје недеље, заиста, посебним.

Данас је нашу школу посетио и председник општине Ивањица, господин МОМЧИЛО МИТРОВИЋ – који је у разговору са ученицима наше школе након представе открио и њихову главну жељу – да деца у Међуречју добију игралиште са трамболином, тобоганом, љуљашкама и клацкалицама. Господин Митровић је обећао да ће им жеља бити услишена а потом је замолио пар дечака да му нешто помогну – да заједно разделе многобројне поклоне на дар: бициклу, лопте, слаткише, воће и, оно најглавније, преукусну торту.

Завршио се још један дан Дечје недеље испуњен радошћу и смехом. Хвала свима који су томе допринели.

Дечја недеља у издвојеном одељењу наше школе у Црвеној Гори

Ученици наше школе у издвојеном одељењу у Црвеној Гори низом активности су обележили овогодишњу Дечју недељу која се реализује под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа“. Свакодневно су уз помоћ своје учитељице Милке Радивојевић улепшавали дане Дечје недеље. Заједно су кроз креативне активности учили, размењивали поклоне, дружили се и улепшавали простор своје учионице. Због тренутне епидемиолошке ситуације подсећали су се нових правила понашања у учионици. Вежбали су уз музику, писали и цртали. Причали су о различитости и прихватању других. Осмислили су и направили цвеће, честитке и поклоне за најдраже. Украсили су и написали пано лепих жеља. Направили су и Цвет пријатељства са жељом да деле срећу са пријатељима – у годинама које долазе. Писали су о хуманости, помоћи другима и срећи приликом давања. Браво за ученике издвојеног одељења наше школе и њихову учитељицу!

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – ДАН ТРЕЋИ – “ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“

Данас, 07. октобра 2020. године, у оквиру активности овогодишње Дечје недеље која се реализује под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа!“, предшколска група као и ученици млађих разреда, заједно са својим учитељицама: ДАНКОМ ЛИШАНИН, ЈЕЛЕНОМ САМАРЏИЋ и ГОРДАНОМ ЈЕЛИЋ, садили су цвеће у школском дворишту и тиме допринели још лепшем и бајковитијем амбијенту у коме се наша школа налази. Браво за њих!

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – ДАН ТРЕЋИ – “ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!“

Данас, 07. октобра 2020. године, у оквиру активности овогодишње Дечје недеље која се реализује под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа!“, наставник биологије у нашој школи, РАДЕ ПЕРУНИЧИЋ, одржао је предавање о мерама заштите од вируса корона и о превенцији инфекције овим вирусом у одељењима од првог до осмог разреда наше школе.

Ученици су помно пратили предавање и чули много корсних и добрих савета како да се заштите од вируса корона током пандемије која је захватила читав свет.