ОДРЖАНА ТЕЛЕФОНСКА (ВАЈБЕР) СЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА НА КРАЈУ ТРЕЋЕГ КЛАСИФИКАЦИОНОГ ПЕРИОДА ШКОЛСКЕ 2019 / 2020. ГОДИНЕ

Данас, 16. априла 2020. године, са почетком у 20 часова, одржана је телефонска (Вајбер) седница Наставничког већа наше школе на крају трећег класификационог периода школске 2019 / 2020. године.

Седница је одржана телефонски – путем групног Вајбер позива – због проглашеног ванредног стања (које је, подсетимо, на снази од 15. марта 2020. године) на целој територији Републике Србије услед епидемије вируса корона.

Одељенска већа од I до VIII разреда су претходила седници Наставничког већа.

На вечерашњој седници Наставничког већа, коју је водила директорка школе – БИЉАНА ПИВЉАКОВИЋ а уз асистенцију стручног сарадника – педагога ДРАГАНЕ КАРАКЛАЈИЋ (Dragana Karaklajic), био је анализиран и усвојен успех ученика на крају трећег класификационог периода школске 2019 / 2020. године и закључено је да су сви ученици оцењени.

Било је речи и о предностима и недостацима држања наставе на даљину а стручни сарадник – педагог ДРАГАНА КАРАКЛАЈИЋ је предочила мере за побољшање и унапређење наставе и усвајања градива од стране ученика када је о учењу на даљину реч.

Такође је дискутовано и о завршном испиту на крају основношколског образовања и васпитања за ученике VIII разреда а руководилац Тима за професионалну оријентацију – ИВАНКА КОЛАРЕВИЋ – прочитала је извештај о професионалној оријентацији ученика осмог разреда.

Наставници су појединачно излагали како они спроводе наставу на даљину и које су то потешкоће и изазови са којима се у овом новом начину држања наставе суочавају.

Такође је било речи и одабиру уџбеничких комплета за II, III, VI и VII разред за наредну, 2020 / 2021., школску годину.

Закључено је да се настава на даљину одвија по предвиђеном плану и програму и унапред одређеној динамици као и да СВИ ученици наше школе имају неки вид приступа интернету (WiFi или мобилни пренос података).

Сви наставници из разредне и предметне наставе су ступили у контакт са својим ученицима преко платформи: Гугл учионице или Microsoft Teams, преко Вајбера или обичним телефонским позивом, односно СМС порукама.

Вечерашњом седницом Наставничког већа и званично се завршио трећи класификациони период школске 2019 / 2020. године у нашој школи и обележио почетак четвородневног пролећног распуста – који ће трајати до уторка – 21. априла 2020. године.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА РАДНИКА НАШЕ ШКОЛЕ ЗА УГРОЖЕНА ДОМАЋИНСТВА СА ГОЛИЈЕ #останикодкуће

Данас, 06. априла 2020. године, у периоду од 9 до 12 часова, на иницијативу директорке наше школе, БИЉАНЕ ПИВЉАКОВИЋ, а у сарадњи са Црвеним крстом Ивањица (Crveni Krst Ivanjica) сакупљана је хуманитарна помоћ – коју су у поменутом периоду – доносили радници наше школе (поштујући уредбу која важи на територији Републике Србије да не сме истовремено бити у затвореним просторима више од ДВЕ ОСОБЕ, а да размак између лица мора бити најмање два метра) како би помогли угроженим, и углавном, старачким домаћинствима са планине Голије.

Наша школа је и до сада била позната као расадник хуманитарних акција које спровде наше колеге – хумани људи – који су у свакој ситуацији и сваком спремни да помогну.

Надамо се да ће и ова помоћ много значити и – макар мало – олакшати тренутну ситуацију свим домаћинствима којима је она и намењена.

Још једном да се захвалимо свим колегама који су се радо одазвали и узели учешће у овој хуманитарној акцији. Хвала!

Чувајте се и #останитекодкуће!