СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА ОБЕЛЕЖЕН У НАШОЈ ШКОЛИ

Данас, 22. новембра 2021.године, библиотекарка СЛАВИЦА ЋУРЧИЋ и професор разредне наставе ЈЕЛЕНА САМАРЏИЋ су уз помоћ вредних и маштовитих ученика млађих разреда реализовале активност поводом обележавања Светског дана детета.

Сваке године 20. новембра се обележава овај међународни догађај који је установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Обележава се да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

За потребе презентовања ликовних и литерарних радова наших ученика послужио је кишобран са капљицама, наменски израђен за потребе данашњег дана. Значај воде (капљице воде) за раст и развој живих бића поистовећује се са значајем срећног детињства у развијању способности за целоживотно учење, као што су самопоуздање, радозналост, упорност, истрајност, доследност.

Срећно детињство представља најлепше поглавље живота испуњено тако обичним стварима, које могу дете да учине необично срећним. Данас су наши ученици писаном речју и илустрацијом показали које то све ,,ствари“ красе њихово детињство.

Захваљујући њиховим радовима у нама су оживела сећања из детињства, пробудио се онај део бића захваљујући коме заувек остајемо деца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*
Website